Strandmassage och lyxkryssning med Oceania

Jag har börjat ta tag i att skriva om resor jag gjorde under 2022 som jag inte hunnit berätta om än. Det är ett par stycken, ehum, men nu är jag i varje fall igång. 😉

En av dem är den kryssning jag och mannen gjorde från Mallorca i höstas. En riktigt lyxig en dessutom med rederiet Oceania Cruises som satsar stort på maten ombord. Deras ambition är att ha den allra bästa maten till havs!

Mellan alla överdådiga middagar försökte jag satsa på lättare luncher, gärna som här: fisk och grönsaker.

De har även fräscha färskpressade juicer och smoothies till frukost samt hälsobowls med bär, frukt, nötter och frön. Sweet green (den gröna juicen i bild nedan) innehöll spenat, äpple, gurka, citron och ingefära. Rise & Shine (den röda i bild nedan) bestod av apelsin, morot, äpple, rödbeta, ingefära och gurkmeja. Ääälskade dem båda!

Vi kryssade med Oceania Riviera som precis har renoverats.

Mysig start på Mallorca

Vi landade på soliga Mallorca en dag innan kryssningen startade och spenderade ett dygn på strandnära Hotel El Cid. Detta är ett adults-only-hotell som ligger supernära flygplatsen (vilket var jätteskönt, särskilt när man gått upp kl 03 på natten för att flyga…). De hade inget spa men väl gym, flera pooler och ett massagerum.

Hotellet hade även en tennisbana samt uthyrning av surfbrädor och cyklar.

Då det visade sig att behandlingsverksamheten på hotellet var igenbommad (pga lågsäsong? Covid? Who knows…) la jag ner tankarna på att mjuka upp mina stela axlar och rygg som blivit negligerade alltför länge. Vi gick ner på stranden istället och lapade sol.

Att ta ett dopp i Medelhavet i slutet av oktober gick alldeles utmärkt!

På stranden dök det snart upp en thailändska som hade ambulerande massageverksamhet. Jag kunde ju bara inte säga nej, även om det inte var idealt med massage direkt på stranden i bikini, haha…

Hon visade sig kunna sin sak och även om massagen kanske var något forcerad och inte den bästa jag fått (dessutom fuskade hon med tiden, hon höll inte ut en hel halvtimme som utlovat) så gjorde den gott.

Oceania Cruises – lyxkryssning för foodies

Ett dopp senare och med sol på det så var jag redo för vår fina kryssning som jag just nu skriver om på min andra sajt Seafun.se – missa inte den läsningen om du är nyfiken på att göra en riktig foodie cruise (där spaentrén dessutom ingår).

Denna carpacchio på pilgrimsmusslor, grönäppel-tartar och karamelliserade hasselnötter var en favorit!

Aquamar spa

Mer utförlig information om Oceania Riviera och kryssningen kan du läsa på Seafun, här tänkte jag berätta om och visa fartygets spaavdelning som heter Aquamar Spa, och alltså faller inom kategorin kryssningsspa.

Spaavdelningen har gym, bastu, möjlighet att boka behandlingar förstås samt relaxrum med stora fönster. Eftersom fartyget har renoverats sedan jag var ombord kan det redan hända att vissa saker uppdaterats (och alltså är ännu fräschare).

Här nedan kan ni även se lite från den fina solterrassen som hörde till Aquamar spa. I mitten på soldäcket finns en vitalitypool med masserande vattenjetstrålar och möjlighet att få undervattensmassage på bäddar i poolen. Väldigt skönt!

Superhärligt, och så detaljerna som att det fanns fri dryck inom en armslängds avstånd….och att till och med poolduschen var försedd med väldoftande produkter (i detta fall från L’Occitane).

Det stod även en vagn med drycker (fria att förse sig av) direkt innanför dörren vid solterrassen.

Det är detajerna som sätter känslan och ”gör det”! Nyttjar man det som finns på rätt sätt törs jag påstå att nästan vilken resa som helst kan bli en sparesa. Vad behöver du mest? Vila eller att vara aktiv? Lättare eller mer inspirerande mat? En lugn eller kraftfull behandling? Vad du fyller den med är upp till dig.

För egen del fick jag den lyx- och soldos jag behövde, fantastisk mat precis som rederiet är kända för samt att jag fick besöka flera platser under kryssningens gång. Bland annat Melilla där jag inte varit tidigare; en spansk exklav på den nordafrikanska sidan av Medelhavet. Riktigt spännande!

Denna och andra foton på mig är tagna av Kristofer Scheiderbauer, övriga av mig!

Följ gärna också Spabanken på Instagram och Facebook!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier