

Kallbadsveckan, som pågår mellan 25 – 30 januari – har startat. Evenemanget återkommer årligen i Helsingborg – kallbadets mecka som har tre kallbadhus; Råå, Kallis och Pålsjöbaden. Under kallbadsveckan erbjuds olika aktiviteter kring hälsa och kallbad som bastu, föreläsningar och annat kopplat till stadens badhistoria.
– Vi är så glada över att kunna välkomna besökare till Kallbadsveckan igen. Intresset för kallbad är stort i Helsingborg och vi hoppas att både nybörjare och rutinerade kallbadare får nya härliga upplevelser, säger Mia Jansson som är anläggningsföreståndare på Kallis och Pålsjöbaden.
Mia går gärna i god för hälsoaspekten av kallbadande. Hon har själv inte haft en enda sjukdag sedan hon började kallbada året runt för åtta år sedan.
Inte en sjukdag på åtta år
– Besökare har möjlighet att uppleva SPA på Helsingborgsvis och uppleva friskvård när den är som bäst. De kommer att kunna lyssna på föredrag om att sätta sig själv i första rummet för att må bra och må väl, och testa nya saker för att få en härlig upplevelse och energikick, fortsätter Mia.
Kallbadsveckan erbjuder i år flera spännande aktiviteter. Man kan bland annat delta i bastumys, bastuextrem, morgondopp, utmanande träningspass och intressanta föreläsningar med kallbadsprofiler. Årets tema är ”Må väl, må bra”. Precis som tidigare år är veckan ett samarbete med både hotell och andra aktörer i staden.
– Vi på Näringslivs- och destinationsutveckling har i uppdrag att tillsammans med näringen utveckla Helsingborg som besöksdestination året runt, så för Helsingborg är den här typen av evenemang jätteviktigt. Det visar upp en produkt som vi kan sälja och marknadsföra, både nationellt men också på sikt internationellt, säger Anette Lindstrup, näringslivsutvecklare på Näringslivs- och destinationsutveckling i Helsingborgs stad.
Fakta och priser
En nyhet för i år som är kopplad till Kallbadsveckan är en programpunkt om mat. Punkten heter Följ med på en smakrik hälsoresa till badlejonens Helsingborg anno 1910, och det är Fredriksdals museer och trädgårdar som står bakom. Två kulturhistoriker bjuder in till en resa från 1910 fram till idag och bjuder på en upplevelse för alla sinnen.
Det finns fyra badpass att välja på:
Lilla badpasset (149 kronor), Stora badpasset (399 kronor), Stora badpasset VIP (299 kronor) och Weekendpasset (299 kronor). På sajten Kallbadsveckan finns mer information.