Stärk huden inför hösten med Pure Cell Treatment

Då går vi in då! Jag på besök hos Grevgatan Skin Care.

Idag var jag på behandlingstest av ansiktsbehandlingen Pure Cell Treatment från Maria Åkerberg. Grevgatan Skin Care var en ny salongsbekantskap för mig, och en mycket trevlig sådan. För, jag säger som Askungen skulle ha gjort; att gå på ansiktsbehandling kan vara långtråkigt, trist och…och…alldeles underbart!

Vikten av att gå till en bra salong

Tvärtemot vad man kan tro är det faktiskt inte alltid heaven att ligga i behandling, men det var precis vad det var idag, min stund på Grevgatan Skin Care (på just Grevgatan i Stockholm) var rena himmelriket.

En luftig oas av fina möbler, tavlor och goda dofter mitt i hjärtat av Östermalm. Så härligt med en salong som inte är yttepytteliten också som man är så van vid utan rymlig och med gott om plats.

Grevgatan Skin Care har det lugnt, mysigt och fint.
Fint höstdekorerat, spännande konst och så make up från Maria Åkerberg!
Välfyllda hyllor med allt vad man kan behöva, från ekologiska Maria Åkerberg.

Dessutom fick jag genast förtroende för hudterapeut Regina Wallin som äger och driver denna lyxiga salong där de bland annat jobbar med Maria Åkerbergs produkter. Engagerad och kunnig, med ett mycket trevligt sätt och proffsigt ”handlag” – en sådan terapeut som jag skulle gissa har många stammisar…

Maria Åkerbergs behandling är världsunik

Jag, nedbäddad och i väntan på att behandlas med levande stamceller.

Behandlingen Pure Cell Treatment är relativt ny. Eller ja, Regina gissade på två år, jag har varit på väg så länge för detta test men ett ton saker har hela tiden kommit i vägen. Nu blev det äntligen av i alla fall!

Först, lite kort om denna unika behandling. Pure Cell Treatment är en ansiktsbehandling där levande stamceller från växtriket, närmare bestämt rosenrot, används direkt på huden. Maria Åkerberg är först ut i världen med att kunna erbjuda detta, så det var riktigt häftigt att få testa detta idag!

Det jag tycker gör det extra unikt är att Maria Åkerberg är ett ekologiskt märke baserat på aromaterapi och phytoterapi, det vill säga växters läkande egenskaper. Att det är ett sådant märke som lyckats ta fram en sådan här framtidsbehandling – och dessutom ett svenskt – det vill man ju bara ropa hurra för!

Levande stamceller reparerar din hud

Levande stamceller – något unikt. Från Maria Åkerberg.

Att stamcellerna inte är frystorkade utan just levande (de kommer i påsar med 30 %-igt kokosvatten och krossas precis före de ska användas) gör dem extra potenta och näringsrika.

Rosenrot som dessa stamceller kommer från, är i sig en välkänd läkeväxt som uppskattas för sina antiinflammatoriska egenskaper och sin förmåga att minska bland annat trötthet och stress.

I behandlingen Pure Cell Treatment används en cellform som är ett förstadie till rosenrot och därför anpassar den sig och har effekt på alla hudtillstånd, oavsett om man behöver lyster, skydd, ökad kollagenproduktion, mer spänst och fukt etc.

Så fungerar behandlingen

Efter rengöring och saltpeeling läggs en mask plus hälften av vätskan med stamcellerna. Innan detta läggs på huden krossas cellerna så att man kommer åt det feta och näringsrika ingredienserna i cellmembranet.

Under tiden medan detta får verka tas även händer och armar om hand. Regina poängterar att alla salonger gör här lite olika, ibland får till exempel kunden peela armarna själv ute i badrummet först, men hon vill ta hand om sina kunder och gör det åt dem.

En 10 %-ig AHA-syra penslas på innan en mask läggs ovanpå och armar och händer masseras med en mix av sheabalm och handkräm. När det är gjort bäddas armarna in och får vila med all denna välgörande näring.

Ge mig more, more, more…

I nästa steg tvättas masken på ansiktet av och en 20 %-ig AHA syra penslas på huden (svagare om hyn är känslig). Detta får ligga på i max tre minuter innan processen neutraliseras med återstoden av de krossade stamcellerna som penslas ovanpå.

Därpå matas huden med ännu mer godsaker; ansiktsoljan Royal Facial Oil More, massagekräm och Face Balm More. Överlag används gärna produkter ur More-serien då dessa arbetar anti age men är kunden yngre och har andra behov anpassas förstås produkterna därefter.

Som avslutning ges en lång massage som är lite djupare och mer intensiv än i en vanlig ansiktsbehandling, detta var verkligen ett jätteskönt moment och hjälper dessutom till att arbeta ner alla fina produkter och ingredienser på djupet.

Regina på Grevgatan Skin Care knådar min hud vilket är både avslappnande och skönt.

Var sjätte vecka för bäst effekt

– Många kunder har bytt ut sin klassiska ansiktsbehandling mot Pure Cell Treatment, säger Regina Wallin. De tycker de får ut mer av tiden, samtidigt som den är avkopplande och skön. Man kan också lägga till portömning eller ultrasonic, en mikromassage av cellerna. Behandlingen kan se lite olika ut då varje steg skräddarsys efter kundens hudtyp och behov.

Och resultaten?

Även om man kan se omedelbara resultat som att torrhetsrynkorna har minskat, eller kanske till och med försvunnit, så ser man enligt Regina mest resultat först efter en vecka även om behandlingen fortsätter att ha effekt ända upp till sex veckor, sedan är det dags för en ny behandling.

– Det är så man behåller resultaten på sikt, med bra hemmavård också förstås. Även om vi inte kan stoppa åldrandet så kan vi boosta hudens egna processer och självläkningssystem, förklarar Regina.

En skön stund för både ditt inre och yttre

Och vem vill inte behålla sitt fräschaste jag så länge som möjligt? 🙂 Själv tycker jag stunden var gudomligt skön och avkopplande, särskilt dofterna uppskattade jag enormt. Att få ta emot det lugn det ger att bara få ligga ner en stund och kravlöst ta emot beröring och värme, aromaterapeutiska dofter och njutning…! Det är verkligen att investera i sig själv – precis det som Spabanken handlar om! 🙂

En bra terapeut blir som en ny vän…någon man törs anförtro sitt huds välmående! Här jag med Regina Wallin (till vänster) på Grevgatan Skin Care.

Själv tyckte jag att huden direkt efteråt kändes lätt uppstramad (på ett positivt sätt) men samtidigt väldigt elastisk och följsam tack vare alla krämer och näring den fått. Nu återstår att se om jag kommer se någon synlig förbättring den närmaste veckan, även om jag förstår att man för bäst resultat ska fortsätta att göra behandlingen regelbundet.

Pris på Grevgatan Skin Care är 1495 kronor och behandlingen tar cirka en timme.

One thought on “Stärk huden inför hösten med Pure Cell Treatment

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier