Lite sött på behandlingsfronten; sockervaxning

Idag var jag på besök hos Grevgatan Skincare som ligger på Östermalm i Stockholm, en hudvårdssalong med bred kompetens och mysig stämning. Salongen ägs av Regina Wallin och det var inte första gången jag besökte eller fick behandling av henne. Jag har bland annat varit där för att testa Maria Åkerbergs Pure Cell Treatment, men det var första gången jag provade dagens behandling; sockervaxning.

Sockervaxning är en skonsammare metod av vaxning eftersom vaxet är vattenbaserat och därför inte fastnar på huden. Inte heller riskerar vaxet att dra med sig hud eller irritera på samma sätt. Vaxet värms som vanligt men behöver inte vara lika varmt vilket förstås är mer behagligt (plus att man slipper riskera att bränna sig).

Jag var nyfiken på sockervaxning eftersom jag förstått att det är snällare mot huden plus att jag gillar tanken på att slippa det stubb man får när man rakar. Istället är den nya hårväxten (som också minskar med tiden) mjuk.

Hårfri på ett kick

Jag hade bestämt mig för att vaxa armhålor och göra en ”semi-brazilian”; lite mer än bara bikinilinje men samtidigt inte ta bort precis allt hår. Innan funderade jag lite kring hur det skulle gå till, jag har gjort brasiliansk vaxning i Brasilien (var annars 😉 ) men det var väldigt länge sedan. Eftersom jag känner mig trygg med Regina så litade jag på att hon skulle berätta om jag behövde göra eller ha med mig något särskilt (som att bära eller ha med mig egna stringtrosor). Jag hade rätt, hon berättade. Att jag inte behövde något på mig alls. Det var bara att klä av sig…

Medan Regina lämnade rummet för att värma vaxet fick jag börja med att själv tvätta av de områden som skulle vaxas. Nästa instruktion var att lägga mig ner under ett par handdukar. Vi började med armhålorna. Regina strödde talk på huden och började raskt att trycka ut vaxet och liksom dra det över huden för att sedan lika raskt rycka bort det. Ingen tygremsa eller liknande används, bara själva vaxet.

Det var förstås rätt metod och mycket effektivt, vi pratade om annat och jag hann knappt tänka innan hon var halvfärdig och snart helt klar. Klart det kändes, konstigt vore väl annars, men för mig är i alla fall smärta helt olika var på kroppen det sitter. En armhåla är en baggis. 😉

Regina syns här med en vaxklump i handen som hon vant hanterar, applicerar på huden och håret.

Slapp benen i vädret

Sedan kom vi till de ”nedre regionerna”. Hm. Handduken måste nu förstås bort. Här finns ju två ”frågor” eller vad vi ska kalla dem. Issues. Concerns! Dels det faktum att du ligger spritt språngande naken, dessutom med särade ben i stark belysning inför någon som varken är din partner, barnmorska eller gynekolog, haha! Det andra är att du är hyfsat känslig på huden i dessa delar…

Jag måste dock säga att det var märkligt hur bra det gick. Säkert handlade det delvis om att detta var något jag hade valt själv och att vaxning ju handlar om att bli fin. Men också; hur din terapeut uppträder avgör ALLT. Det skulle kunna bli fruktansvärt om terapeuten är generad, tvekar eller ursäktar sig – den osäkerheten hade smittat av sig, men Regina var lugn, naturlig och självklar vilket fick mig att känna mig likadan.

Regina med det en klump av det vax som används vid sockervaxning.

Jag hade oroat mig för att jag skulle behöva ligga med benen i vädret – eller som Regina berättade att vissa salonger ber kunden stå på alla fyra (!). Istället bad hon mig att ligga på sidan och allt löste sig respektfullt och smidigt.

När vi var klara fick jag badda rent och själv lägga på lite aloe vera på de vaxade ställena. Jag ska också vara försiktig under det närmaste dygnet; inte träna hårt, svettas, basta eller duscha hett utan låta hårsäckarna vila och dra ihop sig. Men jag känner inget särskilt, varken att det är ömt eller svider eller så. Det känns bara fräscht!

Fördelar med sockervax

Det sockervax som de använder på Grevgatan Skincare kommer från Maria Åkerberg och är ekologiskt. Resultatet håller i cirka en månad. Om man gör det regelbundet minskar hårväxten.

Fördelar med sockervax:

  • metoden minskar risken för inåtväxna hårstrån (man rycker nämligen håren medhårs),
  • skonsammare för huden och upplevs mindre smärtsamt,
  • vattenbaserat, fastnar inte på huden,
  • mer hållbart resultat eftersom man får med även de kortaste stråna med vaxet.

Själv är jag jättenöjd och ser nu fram emot nästa bikinitillfälle – må det vara på spa eller på en solsemester! Och vet ni vad? Jag har fått lov att erbjuda mina läsare en rabatt om ni också vill testa! Ange bara koden ”Spabanken” när ni bokar (det går bra att skriva koden i kommentarsfältet på deras bokningssajt) så får ni 100 kronor i första-gångs-rabatt! Ordinare pris är 550 kronor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier