Så hittar du sommarens billigaste flygresa

Maj har verkligen skämt bort oss med strålande väder, det känns som rena högsommaren redan! Förutom att det förstås är härligt att njuta av långa promenader, sköna joggingturer, kanske yoga på en filt ute och långa grillkvällar med vänner, ger vädret också en helt annan effekt. Nämligen bättre priser på resor. Bra väder, folk tror att det ska hålla i sig och blir mindre benägna att boka resor, varpå priserna ofta sjunker.

Billigt flyg, mer pengar på plats

Nåja, jag har inte kollat om det stämmer, men är det något man lärt sig om svensk sommar är det väl det; att bra väder sällan håller i sig. 🙂 Själv lär jag definitivt vid en eller annan tidpunkt bege mig utomlands – till hav eller berg eller både och återstår att se – och då vill jag förstås se till att reskassan räcker så långt som möjligt; jag använder till exempel mycket hellre pengarna på plats (till spa, shopping och god mat) än på själva resan dit.

Därför var det så lämpligt när jag fick nys om en sajt som heter flyg.nu där man kan söka igenom priserna från ungefär 700 flygbolag och drygt 20 resebyråer samtidigt! Jag gjorde en sökning på prov (det tog bara 11 sekunder att få fram ett resultat) och priset var faktiskt riktigt attraktivt…

Laborera med resdagarna

Det är också rätt skönt att slippa ägna flera kvällar åt att gå igenom sajt efter sajt och istället bara behöva söka på ett ställe för att få en bra bild av prisläget. Ytterligare ett tips för att få ett bra pris på flygresan kan vara att laborera med resdagarna; titta om priset är lägre någon dag före eller efter den dag du tänkt åka, och försök om du kan att resa en vardag istället för helg.

Lycka till med semesterplanerna!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier