Mardrömsnatt, spadag och solskydd!

Lugn frukost på morgonterrassen blev en skön strart på dagen. Och kaffe, ja! Kaffe! 😉

Wow, vilken natt. Är helt slut, har inte sovit tillräckligt alls… Det började med att jag fick veta att en granne hade haft inbrott. Först tänkte jag förstås på dem, hur trist och obehagligt det var och måste kännas. Sedan, allt mer som mörkret la sig började jag oroa mig för mig själv…

Jag är inte mörkrädd, men att gå och lägga sig och inte känna sig trygg är inte kul. Familjen har nämligen åkt ut i skärgården så jag är ensam hemma. Eftersom de tog bilen ser det ju väldigt tomt ut på garageuppfarten också, som om man rest bort på semester…

Maratondag på kontoret

Min tanke var alltså att en potentiell inbrottstjuv inte kunde veta att det var någon hemma, och det var det som skrämde mig. Tänk att ligga i sängen och höra ett brak när någon slår in en ruta eller vad de nu gör! Fy…Så därav att jag hade svårt att sova. Och då hade jag redan suttit uppe halva natten eftersom det var anledningen till att jag stannat hemma från första början; jag behövde tokjobba och få klart en spa-artikel innan jag kan stänga ner – i alla fall hemmakontoret – och ta lite välbehövlig semester jag med.

Idag är det därför med trötta steg jag släpar mig in till stan. Tack och lov väntar där en belönande heldag på spa inklusive en ayurvedisk yoga-massage. Känns som att jag SÅ behöver den just nu, vaknade väldigt stel, jag har väl legat och spänt mig i sömnen hela natten, stridsklar, haha…

Sommarsol och Nimue

Solen skiner lika intensivt idag så det blir nog också till att smörja nosen trots att jag inte ska vara ute så mycket. Jag avskyr när jag ser i pannan att de där små bruna fläckarna poppat upp och förökat sig! Och fort går det, en kvart i solen räcker. Det hände när jag var på The Nest härliga terrass förra veckan, spat på Scandic-hotellet Downtown Camper (mer om det grymma stället i inlägg längre fram).

Så, på med en ny solkrämsprodukt från märket jag aldrig reagerar på annat än positivt; Nimue. Jag har fått ett prov att testa och hittills tycker jag den fungerar mycket bra. Tidigare hade de en med spf 40, nu har det kommit en med spf 50 som även har barriärskydd.

Det betyder att den inte bara skyddar mot solens negativa effekter och UV-ljus, utan mot väder och vind samt annat elektromagnetiskt ljus också och föroreningar. Dessutom är den inte tjock, inte oljig och man blir inte vit som ett spöke som man blir av många andra av solkrämer med högt spf-skydd.

Ut och njut med er nu – glöm bara inte att skydda er. Solen är skön men skugga är bäst.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier