SPA(rk)ar han?

En del av mina vänner fick sitt första barn för flera decennier sen, andra för ett par år sedan och vissa känns som om de nästan har producerat på löpande band hela tiden. Just nu har jag två väninnor som är nyförlösta. Ringde dem båda idag. Den ena verkade närmast besvärad när jag med skräckblandad förtjusning fiskade efter smaskiga detaljer att få gotta mig i. ”Äh, det var inte så farligt” var hennes svar till det mesta. Den andra hann knappt svara innan hon sa ”du, det är inte så lämpligt just nu, han spydde just.”

Verkar tricky det där med barn, inte minst har jag förstått att man känner sig som en vandrande zombie mest hela tiden på grund av sömnbristen. Ingen tid för sig själv får man heller. Ansiktsmasker, manikyrkvällar, hårinpackningar och att färga bort grå strån blir ett minne blott – det har flera av väninne-mammorna upplyst mig om. Flera gånger.

För deras skull tänkte jag därför så här i sportlovstider ge några familjevänliga spatips! Antingen att ta med hela familjen på, skicka familjen på – eller åka själv på! 🙂

Holiday Club i Åre.

Holiday Club i Åre
Upplevelsebadet passar hela familjen, här råder igen sakral spastämning där ni får onda ögat på er om ni tjoar och plaskar. Åtta pooler, vattenrutschkana, fall mm. gör att det lätt går att fördriva tiden. I deras Saunaworld finns sex sorters bastur att välja på. Det är inget för de små, men en härlig avdelning för den vuxne som uppskattar högre temperaturer, och är också Sveriges enda av sitt slag. I spaavdelningen kan man njuta av behandlingar och i alla fall för ett par år sedan ingick gratis barnpassning när föräldrar bokade behandling.

På Royal Caribbeans kryssningsfartyg Liberty of the Seas vet jag att man har på spaavdelningen har börjat med särskilda ungdomsbehandlingar anpassade för yngre där t ex badkläder behålls på. De har också särskilda familjebehandlingar för mamma+dotter eller pappa+son. Fast bäst skulle nog tonåringarna gilla poolen där man kan lära sig surfa. För de mindre passar H20-zonen bättre.

Lime Travels hemsida kan man läsa resetips från Ellen, 13 år. Hon skriver bland annat om ett hotell som heter Beaches på Turks and Caicos där de har barnspa. Känns som en amerikansk trend, men vem vet, kanske något vi även får se här på hemmaplan om ett par år?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier