Måndag=min yogifieringsdag

Först känner jag ett lätt skrämmande obehag, sen fokuserar jag så starkt att svetten bryter fram och känslan övergår i eufori. Slutligen kan det krypa upp en tår i ögonvrån. Måndagar är yogadag och jag bara älskar det!

Ja, ni alla som redan tränat yoga i 10 år och mer får ha överseende med min nybörjarglädje (och ska jag väl lägga till, vi får väl se hur länge entusiasmen håller i sig, jag kanske tröttnar…) men jag är så glad att jag hittat
1, en så cool träningsform som får både kropp och själ att må bra
2, en kurs med en kanonduktig, sympatisk och inspirerande lärare
3, att ovanstående dessutom sker på en adress runt hörnet från mig.
Jag upprepar mig, jag vet. Har redan skrivit detta men ni får stå ut. Är bara så glad!

Vad jag menade med mina inledande ord var att jag tycker en av andningövningarna är rätt tuff (vilket gör att jag kan känna ett obehag). Fokusbiten är det jag har lättast med eftersom jag tränat en del förut så att bli svettig och anstränga mig har jag nog minst problem med. Likaså belöningen i slutet; avslappningen då stress och spänningar rinner av kroppen och på något underligt sätt kan ge känslan av en klump i halsen. Det här låter kanske helt vansinnigt för någon som inte har en aning vad jag skriver om – men jag kan bara säga; testa! Det är värt det.

Till exempel: visste du att du kunde bli svettig och få hjärtat att pumpa av att stå still? I jobbig position visserligen men ändå. Jag som är van vid sporter som löpning, aerobics, step up och sådant känner en tudelad fascination över detta. Dels har jag nog trott att jag bäst bränner bort stresskänslor med mer explosiv träning, men så hörde jag en väninna, som är utbränd sedan länge, berätta att hon blivit kraftigt avrådd av en terapeut att ens ta raska promenader. Jahapp. Så jag började fundera. Man kanske inte alls ska aktivera sig ännu mer när hela ens inre är uppe i varv efter en tuff arbetsvecka. Av yoga känns kroppen skönt genomarbetad men tack vare andning och fokus upplöses stressen istället för att adrenalinhalten ökas på ännu mer.

Det här var bara andra gången men efter förra gången har jag mått bra hela veckan så investeringen känns som en riktig jackpot. Hejja yoga.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier