Sol och träningsvecka på Cypern – en energiboost i höstmörkret

För några veckor sedan gav jag mig själv en riktig energiboost; jag reste iväg med familjen till solen – närmare bestämt till Cypern! Det var lite fram och tillbaka först då vår bokade resa till Rhodos flyttades av TUI som vi reste med och blev ombokad till Cypern (i samråd med oss). I slutänden blev det faktiskt bara bättre. Cypern är varmare såhär års och alla merkostnader stod TUI för. 🙂

Sol och värme, vilken energiboost

Hotellet vi bodde på heter Atlantica Mare Village och ligger utanför Ayia Napa. Vi ville verkligen bara slappa så att sola, bada och träna var det enda jag gjorde. Plus sova och äta gott förstås. Det var såååå skönt!

Hotellet hade även ett spa och en dag gick jag dit och förhörde mig meeen, det kändes inte rätt. Dels var exempelvis relax/inomhuspoolen stängd pga pandemin så det var behandlingar man kunde boka, och de var saftigt dyra…

Femstjärnigt och all inclusive

Hotellet var rejält stort med många olika slags boenden och rum, flera med egen pool. Det var grönt och välskött med palmer och blommor och utöver den fina stranden fanns två stora allmänna poolområden att njuta vid.

Eftersom jag har två barn – två vilda killar – så var det perfekt med stora grönytor att springa på och det fanns också lekplats och utegym som vi passade på att träna vid.

Att träna kan vara en riktig energiboost

Äldste sonen sprang också på kvällarna själv på hotellområdet medan vi hade långa middagar (vilket han tyckte var jättetråkigt). Mellan sina varv kom han och rapporterade hur många steg han sprungit. 🙂 Mer om vår vecka ur familjeperspektiv kan läsas på Familjeparker.se.

Springa bland palmer, vilken energiboost

Jag njöt verkligen av att ha tid att röra på mig i bara shorts i värmen; både att springa, styrketräna och jag testade även att spela tennis! Hotellet som var femstjärnigt och all inclusive, hade också en tennisbana som var gratis att nyttja. Det var bara att boka banan, låna racket och bollar och köra. Den som var bäst var yngste sonen 5 år som går på tennisträning!

Solen, härlig men farlig

Sådan här semester är verkligen underbar och den bästa kan jag tycka för att ladda batterierna. Vi hade 25-27 grader varje varje dag och aldrig under 20 på kvällarna vilket gjorde att vi oftast satt ute och åt middag. Jag njöt verkligen, hela resan gav verkligen en energiboost!

Även om man ska skydda sig mot solen så är det ju så skönt med värme! Nu såhär på hösten var inte solen så stark att det var samma risk att bränna sig, men jag passade ändå på att testa några solprodukter som jag fått hem och här är favoriterna:

  • Nivea Sun Sensitive spf 30 för känslig hy funkade perfekt för Theo, familjens minsting med känslig hy. Han har tidigare fått utslag av vissa solkrämer med hög spf men inte denna alltså.
  • Ultrasun All Day Protection 20 är en klar gelé som både jag och äldste sonen (som avskyr allt som kladdar) är mycket förtjusta i! Helt suverän produkt som också håller skyddet hela dagen trots bad etc. En riktig höjdare!
  • Nimue Sun-C Body Spray spf 50 var min mans favorit. Han har ljus, känslig hy och vill ha högsta möjliga skydd. Denna spray var perfekt för honom att skydda kroppen med.
  • Nimue Sun-C spf 40 med lätt färgton för ansiktet är min favorit när jag vill känna mig snygg utan att sminka mig, men ändå ha solskydd. Tonen är perfekt och ger slätare hudton.
  • Elemis Daily Defense Shield spf 30 var den jag la på varje dag oavsett. Detta är min nya favvo! Väldigt lätt så man känner sig inte kladdig eller fet alls som man ofta gör med solkrämer annars, och ändå har den relativt hög spf utan att lämna en vit hinna.

Att resa i covid-tider

Några ord om att resa i pandemin också. Man var tvungen att vara testad, ha vaccinationsbevis eller intyg på att man hade haft covid-19. Därtill fanns förstås regler på hotellet som handsprit + plasthandskar på buffén och mask då man gick inne.

Vi hade alltid mask inomhus men satt nästan bara ute och borden var placerade med rejält utrymme till nästa så det kändes tryggt. I vilket fall var det klart värt! Och även om jag alltid reser mycket (utom nu under pandemin förstås) så är det ju i jobbet så att åka ”privat” och bara få slappa denna gång var riktig lyx!

Heidi mediterar vid stranden

Följ med på kommande äventyr, både på land och till havs!

Nu närmast blir det resor av lite annat slag, jag ska testa julborden på Östersjön för Aftonbladet och min sajt Seafun.se, så mycket mat väntar. Desto viktigare att få in rörelse och träning samt lite hälsosamt leverne däremellan!

Följ mig gärna på Instagram om du inte redan gör det (utöver bilder ligger det bland annat en ”reels” från när jag tränade vid havet). Vill du haka på mig även till havs så kan du göra det på Seafuns instagram här, Facebook här samt YouTube här.

Tack för stödet och för att du läser!
Vill du läsa om en annan liknande sol- och träningsresa? Här är ett tips från ett tidigare år på Gran Canaria!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier