Sheet mask med snigelslem

Skäms på mig, jag har inte skrivit något alls om när jag var på Hud- och Kosmetikmässan i Kista tidigare i höstas! Men jag lovar att slinka in lite news här och där så fort jag får en stund över…

Ett av alla företag jag träffade där var Mette Cosmetique som gav mig ett prov på en så kallad sheet mask. Masken kom från Bioearth, ett nytt italienskt och ekologiskt märke de börjat jobba med.

Slow life-inspirerad mask från Italien

Masken, Regenerating Face Mask, var baserad på en högst udda ingrediens; snigelslem! Och bara det lockade mig ju förstås att testa… 🙂

Snigelextrakt ska ha förmågan att minska rodnad och irritation och även ha en renande verkan på bakterier. Extraktet ska även motverka linjer och rynkor samt ha återfuktande verkan. Nya rön visar tydligen också positiv effekt på psoriasis, så det är en lika spännande som annorlunda ingrediens.

Många undrar nu säkert hur man utvinner slemmet och jag blev försäkrad om att ingen snigel kom till skada. Istället har de uppfunnit en finurlig mekanism där sniglarna kryper fram över ett galler (utomhus, på de natursköna kullarna i Toscana typ ;-)) och när de gör de ”slemmar de av sig” naturligt. Slemmet samlas upp i behållare under gallret och sedan renas det förstås innan det tas till laboratorium och tillverkningsfabriken för maskerna.

Svalkande, återfuktande

En annan ingrediens i masken är rosenvatten, och det var nog tur, för hur gott kan snigelslem annars lukta tänker man ju?! 🙂 Nu doftade masken bara härligt och framförallt var den otroligt svalkande och skön.

Efter en kvart drog jag bort masken, gned in resterande produktöverskott på ovansidan av mina händer (här går minsann inga fina ingredienser till spillo) och masserade enligt instruktion in det som var kvar på huden (vilket inte var så mycket – jag tror framförallt min panna måste varit jättetorr!). Egentligen ska man använda lite av deras serum till detta steg också men nu hade jga inget att tillgå.

Totalt finns nio ekologiska sheet masker i deras sortiment. Andra huvudingredienser är argan stamceller, marina alger, äpplejuice och rosmarin.

Resten av dagen var min hy strålande och kändes nästan lyft! Den här masken gav verkligen effekt och passar nog perfekt att lägga en stor dag/fest/utekväll före make upen, eller varför inte om man bara vill njuta och ha kul au naturell precis i den stil som BioEarth själva verkar uppfatta livet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier