Sensommartankar, trädgårdsfix och behovet av frisk luft

Hej på er, hur har ni det? Här flyter allt på…men jag längtar efter att ta och sätta mig för att samla alla sensommartankar och göra upp en plan för hösten! Inte bara låta annat styra vart jag är på väg…

I helgen tog vi oss i alla fall tid att göra klart en del saker i trädgården och det var så vidunderligt skönt! Vår stenläggning av framsidan har ju varit klar sedan förra året (det hade vi tänkt på i cirka 10 år, haha, vår startsträcka är lång) och det blev bättre än jag hade kunnat drömma om! Nu vill jag nästan hellre vara där än på vår grönskande baksida.

Nä skämt åsido, det gröna är väl ändå bäst men hela garageuppfarten blev som ett extra vardagsrum. Ett stort, 130 kvm! Jag skojar om det när jag går och sopar där, det är faktiskt roligt att göra fint när det blev så ”lättstädat”, mot att gräva upp ogräs i gruset vi hade innan…

Sensommartankar

Dock blev det över en del sten och det har bara legat på framsidan. Trist när allt annat blivit så fint att se den där högen. Så fick vi en idé; vi stenlägger en gång längs ena sidan av huset. Trots att det är smalt springer barnen ändå där och nu slipper de få stickor i fötterna. Ni som följer Spabanken på Instagram kunde se resultatet på min story. 🙂

Förutom all sten har vi sparat dels en häck på framsidan som vi satte mur framför och två träd som också fick murade ringar om sig. Det ena har blodröda, dramatiska blad och bär men jag har ingen aning om vad det är för träd. Det blev i alla fall superfint! Vi har också sparat en gräsplätt där jag fått min efterlängtade hortensia-rabatt. I helgen rensade jag bort ogräs där och gjorde fint!

Annars tycker jag det är alltför lätt att fastna inomhus nu när semestern är över. Man tänker ”sommaren är slut” och så håller man sig inne och börjar städa och dona – vilket i och för sig är bra, och alltid behövs haha! MEN. För att inte hösten och vintern ska bli toklång (det blir den ju ändå…suck) så gäller det att maximera sensommaren nu. Därför blir jag så glad varje dag jag lyckas vara ute trots att det är mycket som kallar på min tid och uppmärksamhet inne!

Varva skärmtid med naturtid

Jag behöver också passa på min skärmtid, jag känner att jag inte mår bra av för många dagliga timmar framför datorn och mobilen. Jag kan bli lite ”hyper” då, man tappar kontakten med här och nu. Bäst mår jag av att få in en daglig dos av natur, frisk luft och motion. Därför försöker jag komma ut en sväng varje dag och göra något. Idag blev det en powerwalk i omgivningarna. Alltid något. 🙂

Hur är det för dig, har du hittat någon slags rutin än efter semestern, både vad gäller jobb och träning? Dela gärna med dig av bra tips – det behövs alltid!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier