Så här ser ”pennan” ut som man behandlar huden med.

Har ni hört talas om Dermapen? Kanske till och med testat? Tidigare i höstas fick jag möjlighet att prova en behandling hos Spa by us för att kunna beskriva det närmre; hur det fungerar, känns och vad man kan få för resultat.

För olika hudtillstånd

Behandlingen är en slags microneedling, hör till kategorin hudföryngring och rekommenderas när man vill behandla bland annat;

  • åldrad hud som tappat spänsten,
  • fina linjer och rynkor,
  • stora porer,
  • pormaskar,
  • pigmenteringar,
  • ärr,
  • bristningar.

Min hy har nog merparten av ovanstående och därför var jag väl den perfekta testpersonen. 🙂 Therese Mathisen, som äger och driver salongen Spa by Us, bjöd in mig för ett test och var den som utförde behandlingen på mig.

Therese Mathisen är själv ett stort fan av Dermapen och hon har strålande fin hy!

Hennes råd till dig som är nyfiken är att försäkra dig om att salongen dit du går är rätt utbildade, har sterila nålar, och rätt produkter.

Sterila engångsnålar

På Spa By Us använder de bara Dermapens egna produkter i samband med behandlingen, såsom en glidbas med hyaluronsyra, en antioxidant som kan hjälpa till att binda fukt 1000 gånger sin egen vikt, olika serum beroende på kundens individuella behov med mera.

Spa by Us använder för bästa resultat produkterna som rekommenderas till Dermapen.

Rent praktiskt går det till så att en penna med 12 sterila engångsnålar förs över huden i ett visst mönster för att täcka alla områden. Detta vet och kan en korrekt utbildad terapeut och det är viktigt att du just går till någon som kan sina saker för att få en säker behandling med bäst effekt.

Slagfältet efteråt. Men inget blodbad som synes… 😉

Exempelvis kan man på en Dermapen ställa in hur djupt man vill att nålarna ska gå, till skillnad från en dermaroller (som man kan använda själv hemma) där det beror helt på hur man gör och hur hårt man trycker. Therese ser en risk med dessa och avråder från att använda dem.

Vad man kan förvänta sig

Dermapen har en automatisk vibrering där nålarna gör 1300 hål i huden per sekund. Huden stimuleras till att nyproducera kollagen samtidigt som minimala små kanaler bildas. Här kan sedan näringsämnen och fukt penetrera ner i de djupare hudlagren. På så sätt kan hudens struktur förbättras både djupare i hudlagren och på ytan.

Jag var både förväntansfull och lite nervös inför behandlingen. Jag visste att nålarna gör så att huden blöder (inte så konstigt eftersom de gör hål i huden) och att detta var helt normalt, till och med önskvärt.

Skönt var det då inte….

Självklart förstod jag också att det inte skulle vara smärtfritt. Men, den som vill bli fin får lida pin tänkte jag och efter att jag och Therese pratat om metoden och jag fått information om hygien och skötsel av huden efteråt, skred vi till verket.

En tuff metod för de tuffaste

Till en början lyckades jag filma lite (kika gärna in på min instagram där jag kommer lägga upp en filmsnutt från behandlingen) men snart fick jag ge upp. Jag tänker inte ljuga, på vissa områden var det så hemskt att jag kved och ålade mig på britsen där jag låg! Jepp jag blödde, och jepp jag var rejält röd efteråt, men mycket dämpades av den kylande masken som jag fick direkt. Sååå skönt att få den eftersom huden brände!

Här kunde jag äntligen pusta ut…

Redan nästa dag kändes det inte pinsamt att gå ut och visa mig (vilket det gjorde första dagen). Man ska ta det lite lugnt efteråt, byta sängkläder och hålla god hygien, inte ta i ansiktet osv. Efter en ytligare, enstaka behandling kan man förvänta sig ökad lyster och fräschare look, medan man måste göra flera behandlingar om man ska kunna förvänta sig en verklig hudföryngring. Man måste också vänta i tre veckor tycker Therese innan man kan ge sig på att göra andra tuffa behandlingar som IPL, botox, kemiska peels etc.

Jag kommer gärna tillbaka till Spa by Us men då får det bli för att testa en ”snällare” behandling.

Hur ser då huden ut nu efteråt? Jo, porerna är nog det jag tänker mest på, jag uppfattar dem som mindre men tyvärr blir det ändå inte fler behandlingar för mig. Jag vet att många, inklusive flera kändisar, pratar sig varma om Dermapen och dess effekt, men själv måste jag avstå. Hur nyfiken jag än är på vilket resultat fler behandlingar skulle ge så tyckte jag det gjorde för ont.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier