Elemis Biotec Skin Resurfacer på Norwegian Bliss

Till havs får du alltid fylla i en hälsoenkät innan din spabehandling.

Att ta en behandling på kryssning är visserligen härligt men inte alls självklart. Dels konkurrerar ”aktiviteten” (om man nu kan kalla att bara ta emot och njuta för en aktivitet) med en uppsjö annat ombord, dels är det dyrt.

Många resonerar som så att en drömsemester är en drömsemester och en sådan har inget pris. Ska man någon gång passa på att unna sig så är det då! Min erfarenhet är också att terapeuterna är väldigt välutbildade (ibland dock för sälj-pushiga) och då blir behandlingen därefter; toppklass.

I förra inlägget berättade jag om Mandara Spa på kryssningsfartyget Norwegian Bliss. På denna kryssning passade jag på att även testa en spabehandling ombord. Mitt val föll på en av de nyaste och mest exklusiva, nämligen Elemis Biotec Skin Resurfacer.

Delvis ”för hand”, delvis ”maskinell”

Denna behandling utförs med maskin vilket jag är tudelad inför. Det är ju nämligen alltid så härligt med beröring (också bevisat välgörande!). Å andra sidan krävs ofta maskinell utrustning för att få lite mer resultat.

Då, för ett år sedan, var denna maskin relativt ny och även de Elemis-produkter som används till. Grunden i behandlingen är en ultraljudspeeling. Många fler steg ingår och som vanligt är rengöring steg ett, här skedde det med en inledande lätt rengöring och en mer oljig som uppföljning.

Min terapeut Marijn MacKenzie var ett riktigt proffs.

Efter en toner som skulle ta bort produktrester, balansera ph-värdet på huden och stänga porerna (vilket när jag tänker på det verkar lite dumt om man ska djuprengöra dem?!) använde terapeuten maskinen över hela ansiktet. Ljudet var väldigt speciellt minst sagt, men det kändes också effektivt.

Precis under behandlingen blev huden lite röd men det la sig snabbt.

Massage och galvanisk ström

Nästa mer behagliga steg var att jag fick en kollagenmask. Masken var av den typen som dras av i ett stycke när den verkat klart. I behandlingen ingick också axel- och armmassage och här märks det särskilt hur välutbildade kryssningsterapeuterna är.

De vet precis vart de kan gå och skulle aldrig gå för långt och beröra hud intill mer intima ställen som för djupt ner i ett dekolletage, mage, ljumskar etc. Kanske kan det bero på att de har att göra med den amerikanska marknaden som väl är mer pryd än vår – eller är jag fördomsfull nu?

Ytterligare ett steg som ingick i behandlingen var blue light therapy återigen med Biotec-maskinen från Elemis. Syftet med detta steg var att lugna ner huden men också för att främja kollagenproduktionen berättade min terapeut. Jag fick även en ”aktivator” mot rynkor och linjer som min terapeut slussade ner i huden med hjälp av galvanisk ström. Behandlingen avslutades med dagkräm och ögonserum.

Sammanfattning

Så, vad var min känsla efteråt och märkte jag av något resultat? Som alltid efter en lyckad ansiktsbehandling kändes huden på topp! Jag upplevde den som extremt ren på djupet, och känslan vara nästan som om ett ”lock” hade lyfts  – helt underbart! Huden kändes också djupt återfuktad och jag fick flera positiva kommentarer efteråt!

Solskydd är alltid viktigt men extra mycket efter en peeling. Jag använder gärna solskydd från Nimue med spf 40-50.

Priset för Elemis Biotec Skin Resurfacer är 206,50 USD (i skrivande stund cirka 1900 kronor) inklusive dricks, vilket läggs på automatiskt. Just detta med dricksen kan vara bra att känna till så att det inte kommer som en jobbig överraskning då det rör sig om cirka 280 kronor extra.

Ofta får terapeuterna dock inget betalt alls i lön om de inte har en kund så vad man än som svensk tycker om systemet (och prisläget) så känns det i alla fall lite bättre när man vet att det går till det fina arbete de utför.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier