Kort meditation för att komma i rätt sinnesstämning. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Hotel Tylösand arbetar med det ungerska, ekologiska märket Eminence och behandlingsmenyn bygger i stort sett på detta. Totalt finns ett drygt 20-tal behandlingar plus salongsbehandlingar som vaxning, färgning av bryn med mera.

Utöver det har The Spa (Hotel Tylösands spa) också ”mixology” som är en gruppaktivitet där man skapar en ekologisk skrubb tillsammans. Man kan också köpa en mixologibricka med sex produkter på lösvikt som man kan självbehandla sig med i spat.

På Hotel Tylösand får du välja musik under behandlingen, eller om du vill ha tyst. Jag valde popmixen av Per Gessle såklart!

Det sista alternativet är en mixologibox som innehåller både ”snacks och smörj”! Vi testade dock inte detta eftersom vi hade fullt upp med att testa annat…

Eminence in treatment

Under min vistelse testade jag två behandlingar – som visade sig vara ganska lika vilket jag inte tänkte på när jag bokade…my mistake…nåja, eftersom det är väldigt skönt att få behandling så spelade det mindre roll, det blev liksom bara en upprepning av visst ”kroppsgodis”! 😉

”Väntrummet” i The Spa, rött, varmt och energigivande. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Behandling 1: Champagne & tryffel. Jag erkänner, jag föll för namnet. Lyxstämpel, den totala njutningen, två härliga ting (som dock funkade bättre i kombo i en behandling än att jag skulle äta & dricka dem ihop). Det här var min fredagsbehandling som verkligen fick mig att släppa en hektisk vecka och komma i weekend-mood!

Eminence är ett ungerskt, ekologiskt spamärke.

Behandlingen är 75 minuter lång. Långa behandlingar är bra när man ska komma ner i varv men vill man inte gå och lägga sig direkt (vissa blir man ju så avslappnad av att allt man vill göra sedan är att sova!) så ska man stanna vid dryga timmen långa kurer, blir de två timmar blir man helt såsig tycker jag. Men detta var en helt lagom lång behandling.

Champagne & tryffel – för kroppen!

Först fick jag en rygg- och nackmassage med varm champagneolja som terapeuten sedan fortsatte att applicera över resten av kroppen.

För den som undrar får man varken dricka champagne eller äta tryffel efter denna behandling, faktum är att vi nog kan fastslå att namnet faktiskt bara är rent ”smörj”, ja om ni ursäktar uttrycket!

Druvolja är den korrekta ingrediensen (även om de säger champagne) som är blandat med mimosa-olja. Den doftade gott och återfuktade fint men så mycket med champagne har den inte att göra än att locka kunden (som den gjorde med mig…).

Efter oljemassagen följde en kroppsinpackning med Eminence Chocolate Truffel Body Wrap. Denna produkt innehåller flera rikt återfuktande ingredienser och bland annat kakao, därav namnet plus att konsistensen är som en fluffig dessert…!

Jag har aldrig varit den som fallit för chokladbehandlingar, ens när det var nytt (även om det varit kul att prova på förstås) men här hade jag inget emot det förutom att det började bränna lite ovanför ena ankeln när produkten kom på huden där. Uppenbart var att jag reagerade på något i inpackningen.

Ekologiskt är inte alltid milt

Många tänker nog att ekologiska växtbaserade produkter ska vara väldigt milda men jag är inte så säker på det. Klarar man av dem är det ju toppen, de doftar ofta gott och kan ha härliga texturer, men i detta fall kände jag av en reaktion tyvärr.

Beatles tågar förbi på väggen i bakgrunden, rummet var nyligen renoverat i deras nya musikstil. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Efter att min terapeut applicerat produkten blev jag inpackad och fick vila medan jag fick en ansikts- och skalpmassage. Sådant är väldigt skönt och jag ser alltid fräscha resultat när jag fått ansiktsmassage, huden dräneras ofta på svullnader vilket jag gillar. Skalpmassagen var mer akupressur upplevde jag men inget fel i det.

Efter inpackningen fick jag duscha av mig härligheterna och både jag och huden var nu minst sagt välmående…!

…och så lite lördagslyx på det!

Den andra behandlingen jag provade var Tylösands lyxkur på hela 105 minuter. Det blev min lördagslyx!

Första momentet i den här behandlingen är en sockerskrubb med granatäpple och tranbär. Förutom att det tar bort döda hudceller och gör huden len och spänstig, verkar den fuktgivande. Efteråt fick jag duscha av produkten vilket gick lätt, och ni vet känslan efter en skrubb, det är som att ömsa skinn och födas på nytt…huden blir så len.

Skrubb från Eminence med granatäpple och tranbär. Foto: Heidi Rovén.

Efter att jag torkat mig torr fick jag ryggmassage med samma champagne- och mimosaolja som jag kände igen från dagen innan (den som egentligen är en druvolja). På det blev det massage med fuktgivande päron- och äppelsufflé innan det var dags att gå över till ansiktet.

Fruktsufflé och grönkålsmask

Först fick jag en exfoliering med Citrus Exfoliating Wash och avtvätt med en fuktgivande mist, innan terapeuten masserade  ansiktet med samma päron- och äppelsufflé som använts till kroppen (tydligen funkar samma produkt både för kropp och ansikte i denna serie).

En ansiktsmask med grönkål, broccoli och citrusfrukt blev nästa steg, denna mask hade fuktgivande anti-age effekter och skulle stärka hudcellerna fick jag veta. Den var också berikad med vitamin C och E.

Produkterna som skulle användas var noga uppmätta i klickar och skålar. Foto: Heidi Rovén.

En lätt hårbottenmassage avslutade liksom ansiktskräm med aprikos! Nu kan det ju låta som att jag fullkomligen halkade därifrån insmord med allsköns oljor, krämer och fruktsuffléer men jag upplevde inte att huden var ”övermättad” och flottig utan bara välmående.

Det var spännande att få testa märket Eminence i behandling och lära känna det lite närmare då jag vet att det är populärt på flera spasalonger och spahotell nu. Har du också testat Eminence och vad tyckte du i så fall?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier