Jag om hemmaspa i Villalivet

Idag damp ett nytt nummer av tidningen Villalivet ner i brevlådan. Tidningen går ut gratis till alla villaägare men kan också köpas för 29 kronor i butik (exakt vilka som säljer den vet jag dock inte). En extra rolig sak med just detta nummer är att på sidan 30 och 31 hittar man en intervju med mig. Ja observera, med mig, inte av! 🙂

I november förra året blev jag uppringd av tidningen – som är Sveriges största för övrigt med imponerande 2,2 miljoner läsare – och tillfrågad om de fick intervjua mig. Självklart fick de det och ett långt och mycket trevligt telefonsamtal senare (samt många mailväxlingsrundor… :-)) var artikeln klar!

Eftersom Villalivet är en tidning för villaägare låg fokus på hemmaspa denna gång, något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag ser till att få in lite då och då. Vi avsätter gärna en kväll här hemma då hela familjen är med och bastar, badar och så gör vi olika kurer (i alla fall jag).

Spa – en tidskrävande och härlig ”aktivitet” för hela familjen

I vårt ”spabadrum” har vi regndusch, kromoterapi i badkaret (färgat ljus) som min snitsige man installerat, samt att jag gärna doftsätter bastun med någon fin aromaolja avsedd för ändamålet. Ett par droppar i hinken med vatten och så kastar man på det på de heta stenarna. Med den fräsande ångan stiger då härliga dofter som antingen kan ha uppiggande, lugnande eller harmoniserande effekt.

Barnen badar förstås helst och tycker det är jättekul att bada grönt, rött eller lila eller vad de nu känner för just den dagen. Med i badet följer både dinosaurier, båtar och lego – allt i en enda salig blandning! När jag vid de få tillfällen det händer, har tillfälle att i lugn och ro nyttja detta härliga utrymme på egen hand, blir det lite mer ”vuxet”. Ansiktsmasker, skrubbar, hårinpackningar – då åker stora artilleriet fram.

Att spaa (jo det heter faktiskt så, och glöm alla versaler!) tar tid. Att koppla av tar tid. Det är en aktivitet som andra om än en väldigt lugn sådan. Oj vad gott man sover efter lite bastu och lugn kroppsvård! Ingen dum februariaktivitet! Inom kort kan ni också läsa mina bästa råd för ett spabesök utanför hemmet, som kommer i min nya bok Spabesökarens 10 budord.

Jag hoppas ni tittar in snart igen och vill läsa boken när den är klar. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier