Greklandskänsla för under hundralappen

Wow hörrni vilken värme! Äntligen sommar och sol sager jag. Av bilden att döma ovan kanske ni tänker att jag kastat alla personliga regler och riktlinjer i papperskorgen och dragit till Grekland? För visst ser det ut så. 🙂 Men nix. Poolen på bilden ovan ligger på gångavstånd hemifrån oss och är ett allmänt bad. Jag fattar inte att vi inte varit där mer, det var hur härligt som helst – jag fick Greklandskänsla! Konstigt nog var det också så gott som tomt, jag hade poolen för mig själv. Jag fattar inte var alla höll hus…på jobbet kanske.

Tack och lov har jag lyxen att själv välja när jag ska jobba och hur mycket så igår eftermiddag tog jag ledigt. Jag har visserligen som alltid för mycket att göra känns det som och tycker mig hinna bara en bråkdel av vad jag vill varje dag, men vem vet hur resten av sommaren ser ut? Alltså kändes det smart att prioritera vädret framför datorn! ”Dagar man minns” ska man ha många av. Dem gör en rik inombords. Bästa rikedomen!

Vad jag annars investerar i just nu är den egna kroppen. Ni kanske minns före-efter-bilden jag la upp på instagram (och på bloggen) i september 2020 – min runstreak gav resultat i form av minskade kroppsmått, vilket faktiskt inte var varken ett mål eller fokus. Mitt fokus var ork och energi, att känna att jag klarade att hålla utmaningen i att springa varje dag. Det gjorde jag, och det gav mental styrka.

Hitta njutningen varje dag

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av en rejäl förkylning blev det dock snabbt illa ställt igen. Kroppen har inte samma ämnesomsättning som förr kan man lugnt påstå, den reagerar snabbt åt ”fel håll” när jag släpper fokuset. I alla fall så hittade jag ju en träningskompis i våras vilket varit guld värt! Mer om det senare, men vi tränar i alla fall så gott som varje vardagslunch om ingen av oss har förhinder.

Jag älskar ju mitt jobb så att låta bli datorn är svårt, men jag ska i alla fall se till att förgylla dagarna med lite guldkant här och där i största möjliga mån. Att vara ute! Träna! Ha grillkvällar! Och bada! Vi har ju skaffat ett eget lite utebad också…det måste jag berätta mer om. Det får bli i nästa inlägg!

Ha nu en härlig dag och helg – och glöm inte bort att försöka hitta lite njutning varje dag, var ni än är och gör. Det kan handla om att uppskatta något enkelt, som att ta sin lunchbreak ute på en bänk i skuggan och bara sluta ögonen och dra in sommardofterna…

Kram!   

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier