Från förkylning till allergi och vårsol

Läkemedel, naturmedicin och sprit! Har man varit sjuk länge är man beredd att testa (nästan) allt. Foto: Heidi Rovén.

Den där hälsokryssningen som jag skrev om. Den blev inte av. 🙁 Jag blev toksjuk och hade varken ork eller kunde vistas bland folk. Så kan det vara, inget att deppa över (även om jag förstås gjorde just det), bara att se framåt och sträva vidare…

Förkylningen har nu övergått i allergi, så jag snorar fortsatt, vilket betyder att jag visserligen KAN börja träna och socialisera, även om det ändå känns ”sådär” eftersom man inte kan gå och upplysa varenda en man möter om att ”jag är inte sjuk, det är bara pollenallergi…”.

Faktum är att allergi även sätter sig på energin och orken, många (inklusive mig) upplever att de är tröttare och har just mindre ork. Man får göra det man kan och mäktar med helt enkelt, lyssna på kroppen.

Naturlig bra motion som i alla fall blev av i helgen var trädgårdsarbete! Med en tomt på nära 2000 kvm finns det så det räcker och blir över! 🙂 Och det är roligt att vårstäda, eller i alla fall att se resultatet. När vi hade städat våra två terrasser från löv och smuts, torkat av möbler och gjort fint satte vi oss i varsin skön stol med mjuka dynor och slumrade i solen…sååå skönt!

Vad jag inte tänkte på var att jag hade glömt att sätta på solkräm. Min eviga följeslagare Nimue har ett jättebra solskydd med spf 40 för ansiktet som jag måste börja använda dagligen nu, men som sagt hade glömt – överrumplad av vårsolen som vi blev i helgen.

Det syns idag, men idag har jag också smort mig. Nu ska jag strax ut. Hoppas ni alla njuter av dagen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier