Fitness och hälsa; tema på nästa Medelhavskryssning

Zumbapass på pooldäck, Norwegian Epic. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Är så glad! Här går man i det vårgråa trista vädret och snorar (hälften allergi, hälften babysmitta ;-)) och längtar efter nästa reseäventyr. Och så dimper det ner en alldeles underbar möjlighet, nämligen en inbjudan till en FITNESS OCH WELLNESSKRYSSNING!!!

Jamen ja tack var inte särskilt svårt att säga till den och nu är flyget snart bokat också! 🙂 Dessutom vet jag att fartyget är toppen; enorma Norwegian Epic (rederiet är Norwegian Cruise Line, NCL).

Det blir min fjärde kryssning med fartyget, och därför är jag väl bevandrad med aktivitetsutbudet. Här finns mer att göra än på den största semesterresorten, dessutom är både mat och stämning av hög klass.

Det är lite roligt, jag skulle vilja påstå att jag har NCL både att tacka för min yngste son och andra underverk, samtidigt som jag därför också – skämtsamt – kan ”beskylla” dem för min nu något rundare och bredare figur, hm…!

På förra Epic-kryssningen körde jag hårt! Här med havsutsikt på Pulse Fitness Center. Foto: K. Scheiderbauer.

Det var nämligen efter en hälsokryssning med just Norwegian Epic (där jag hade haft både PT, kört hårt med träningen och ätit nyttigt) som jag kom hem och blev gravid, efter att ha försökt i flera år. Min egen lilla ovetenskapliga teori är att kroppen vaknade till liv, att allt ”rördes om” och att såväl hormoner som annat i kroppen stabiliserades och mådde bra med det positiva resultatet att kroppen var redo att bli gravid igen.

Personlige tränaren Luvuyo Mabusela lär mig ”single arm snatch” på Norwegian Epic.

Nu, när lille Herr T blivit ett drygt år, har jag fortfarande inte riktigt kommit i form igen ska erkännas. Och självklart är det inte NCL’s fel, snarare min dåliga karaktärs…men det passar ju lite bra att på skoj säga det. För nu får de ”ta hand om eländet”, hahaha…

När jag kom hem förra gången fortsatte jag med det träningsprogram jag hade fått av min PT ombord, men efter ett par löprundor gick det sämre och sämre. Det var ytterst irriterande – tills jag insåg varför. Jag var gravid! Förstås blev jag överlycklig!

Denna gång blir det en kort tur från Barcelona till Rom med en dag till havs och en dag i Neapel, men jag hoppas jag kommer hem fulladdad med ny energi och motivation i bagaget!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier