Rensa luften – med ett doftljus

Saker känns lätt ”kluttriga” när man har oordning…städa är svaret! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Våren är en typisk årstid då man gärna tar tag i att rensa och städa. Jag skulle lätt kunna relatera detta inlägg även till huden men just nu gäller det faktiskt kontoret. Det har blivit svårt att ta sig fram till stol och bord och jag tar det som ett tecken på att det är dags att rensa… 😉

Ordning är bra för kreativiteten

När det är gjort ska jag ta tag i att få ut alla texter, artiklar och inlägg som väntar på att skrivas – för material och idéer är det då verkligen inte brist på här! 😊 Rena, fina ytor samt ordning och reda gynnar verkligen kreativiteten. Bra för feng shui och trivseln. Sedan kan det få bli lite nya högar mellan varven, det är oundvikligt.

Foto: Heidi Rovén

Medan jag jobbar på med att rensa undan passar jag på att sätta lite skön doft och bra atmosfär i rummet med ett doftljus från Tru Melange. Det ger faktiskt lite ”hemmaspa-känsla”!

Ljuset heter Serenity och är ett riktigt maffigt sojavaxljus med eteriska oljor av lavendel och salvia. Detta kommer i en glasbehållare men samma doft finns också i en mindre plåtburk med lock; doftljus travel style!

Doftljus för rum, resa eller stuga

Testa att ta med ett doftljus på resan nästa gång, särskilt om man reser själv i jobbet är det mysigt att sätta lite personlig prägel på rummet när man ska installera sig, men funkar också för att fräscha upp en sommarstuga som varit vinterstängd länge.

Jag tycker just det här ljuset doftar väldigt gott när jag stoppar ner näsan i det (otänt förstås!) men tyckte först att det inte gav särskilt stark doft när det var tänt. Första gången testade jag med att ha det i köket, men vårt kök är ganska stort så det gav knappt någon effekt alls (eller så fanns där just då för mycket matos att konkurrera med!). På kontoret som har en mer begränsad yta fick jag däremot en fin subtil doft, om än ganska flyktig. Så – god doft men inte så kraftig – på gott och ont! För stark doft är ju inte heller trevligt.

Nä, bäst att fortsätta med högarna här. Har du någon favorit bland doftljusmärkena?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier