Water Lounge på Nova park

Här ser man mig när jag kopplar av i den varma poolen.

Ett spabesök jag ännu inte hunnit berätta om är det jag gjorde i höstas på Nova park. Anledningen till att jag var där var för att jag gjorde research till en spaguide för Expressen, men som alltid lägger jag självklart också upp materialet här på Spabanken. 🙂

Jag vet inte hur många år jag varit på väg till Nova park men antingen har det inte passat dem eller mig och så har det runnit ut i sanden…Det är så fånigt sådant där att ibland är det just det närmsta som tar längst tid att ta sig till. Nova park ligger i Knivsta, inte långt från Arlanda, ungefär 40 minuters körtid hemifrån mig.

Dignande frukost, härlig bastu

Hur som haver. En vacker höstdag då träden växlade i eldiga färger parkerade jag utanför deras entré.

Nova Parks effektfulla entré om hösten! Foto: Heidi Rovén

Redan första intrycket var bra och förstärktes efter en god frukoststart i restaurangen intill receptionen. Jag kan verkligen rekommendera att åka hit och börja med något att äta om man inte sover över förstås, frukostbuffén var dignande och läcker!

Frukostbuffé, Nova park. Foto: Heidi Rovén.

För att nå spaavdelningen gick man först genom en gång som kunde pimpats bättre. Det är möjligt att de har haft personal där eller har det då och då, nu kändes det lite naket. Omklädningsrummet var litet och man hänger bara sina kläder på krokar men det är möjligt att detta också är anpassat till att de flesta gäster bor på hotellet och tassar hit i badrock och har sina egna kläder på rummet. För värdesaker finns små skåp.

Vackra Water Lounge

Efter en dusch (det finns två med skynken i damernas omklädningsrum samt en avkopplande stund i bastun för att få upp värmen och koppla av) begav jag mig så in i själva spaavdelningen. När man kommer ut får man gå ett par steg fram, passera en gymhörna på vänster sida innan man ser en upplyst trappa upp till badavdelningen.

Fitnessrum till vänster och trappan upp till Water lounge till höger. Foto: Heidi Rovén.

Water Lounge som spat heter är vacker och med tanke på att spat funnits ett tag får man nästan påstå att de var före sin tid. Efter dem har det funnits många som kallat pooler för tjärnar och annat skogsinspirerat, men här har man verkligen naturen precis utanför knuten vilket man också ser och hela tiden har en känslomässig såväl som visuell kontakt med genom stora fönster…

Magnifikt ljusinsläpp och vy från Water lounge, Nova park. Foto: Heidi Rovén.

Skogssjö och sprakande brasa

Poolen är själva kärnan i upplevelsen och även om den inte är jättestor är den rundad och fin samt har en liten bro över sig som man kan simma under.

Fall finns också som påminner om hur vattnet kanske sipprar ner för en bergsknalle en vårdag då det töar och intill poolen påminner de mosaikklädda pelarna om stora träd, men det finns också en mindre tall här för skogseffekten!

Ser ni stjärnhimmeln? Nova park. Foto: Heidi Rovén.

Inbyggt i poolen finns också en mindre pool och det finns gott om fåtöljer och vinsängar för den som vill bläddra i tidningar eller bara koppla av. Jag älskar den öppna spisen och brasan men också att de jobbat med belysning och draperier för att rama in och skapa en varmare känsla. Trots att det är högt i tak och även finns takfönster känns det vare sig kallt eller kalt.

Från mosaikbastu till massage

Vid sidan av detta stora rum finns en mild bastu klädd i mosaik, en trappa ner finns en välgjord isbar som nog främst är tänkt för evenemang och konferenser, plus att man kan gå utomhus där man hittar varma källor mitt bland tallarna.

Missa inte att man kan bada ute också på Nova park!

Efter att ha njutit länge och väl på hela temperaturskalan, bredder och längder i detta lilla mysiga spa, avslutade jag med en underbar massage.

Min stela rygg var en verklig utmaning tror jag för min proffsiga terapeut Sofie som gjorde underverk och fick mig att bli i alla fall något mjukare. Bara andas och koppla av, instruerade hon och jag gjorde mitt bästa.

Jag testade också en massage på Nova park.

Det var med ett inre leende och en avslappnad kropp jag många timmar senare lämnade Nova park, ett besök som det visade sig att det hade varit värt att vänta på! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier