Utan trosor på Östermalm

”Ta av dig alla kläder och lägg dig här på britsen”, instruerade terapeuten när jag tidigare idag var på Sensei Scandinavia på Östermalm för att prova Resonans, en behandling med infrarött ljus. Alla? Hm, det kändes ju lite skumt inför en person jag aldrig träffat förut så jag behöll trosorna på. Vilket jag inte skulle gjort.

Värmen, som kan varieras, kändes till en början ungefär som att sola en lagom varm sommardag. Då var apparaten inställd på en 4:a (skalan är 10-gradig). Efter ett tag gick jag med på att öka till en 7:a eftersom jag var nyfiken på hur det skulle kännas (det var ju ändå därför jag var där) – och snart blev det rejält hett! Jag fullkomligt badade i svett – med följden att trosorna snart blev allt annat än torra…

Så idag lärde jag mig att man ALLTID ska lita på terapeuten och göra som hon/han säger, annars kan man få kniviga situationer att lösa. Duscha kunde jag göra efteråt men trosorna fick jag stoppa i handväskan. Och trippa hem troslös. Visserligen hade jag jeans på mig så det var ju inget någon såg, men det kändes ändå väldigt konstigt.

Och hur var det nu med ir-strålningen? Tja, någon utförlig förklaring på skillnaderna mot utomhusljuset har jag inte fått än, vi ska prata vidare imorgon. Energin är i alla fall både lång- och mellanvågig och stimulerar bland annat till bättre mikrocirkulation (puh, ja det kan jag skriva under på!). Resten får ni läsa i mina artiklar som kommer ut så småningom. Jag kan i alla fall säga att det var otroligt skönt efteråt! Min kropp kändes genomarbetad och spänstig, som om den just varit med om ett rejält träningspass som fått blodet att forsa genom ådrorna. Inte alls omöjligt att jag tar en ny session snart igen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier