Syresätt huden som Madonna

Oxygenbehandlingar har varit på modet ett tag nu. Stockholm har en syrebar dit man kan gå för att få sig en shot, jag har även testat att inhalera rent syre doftsatt med olika eteriska oljor. Som ansiktsbehandling tillförs huden det rena syret med hjälp av en maskin som sprayar eller sprutar syret över huden, ofta i samband med ett munstycke som samtidigt kan massera in en produkt, en kombination som lär vara extra verksam.

Tanken är att det rena syretillskottet ska verka uppiggande för hud och kropp, men jag måste säga att även om jag gillar nyheter och innovationer så var jag föga imponerad av den oxygenbehandling för ansiktet jag nyligen tog. Min hy såg inte ett dugg annorlunda ut (varken bättre eller sämre) vare sig direkt efteråt eller efter ett par timmar eller ett par dagar.

Det finns också dem som varnar för att tillföra rent syre till huden. Risken handlar om bildning av reaktiva syreinnehållande molekyler, så kallade ROS – ”reactive oxygen species”. Istället för att motarbeta uppkomsten av fria radikaler menar de att syret skulle kunna sätta igång reaktioner i huden som istället kan förvärra tillståndet.

Kanske är the natural way bäst trots allt? Att åka till en spaanläggning belägen vid havet där luften är frisk och syreladdad. Sätta sig på en sten och blicka ut över horisonten eller ta en rask långpromenad och med djupa andetag fylla lungorna med luft. Alldeles underbart, och alldeles gratis.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier