Ny livsenergi med Döda Havet-dopp!

Tillbaka i Stockholm med massor av trevliga upplevelser i bagaget; strandliv i Sharm el Sheik (Egypten), till fots över gränsen mellan Egypten-Israel-Jordanien, upptäcksfärder i spännande staden Aqaba (Jordanien), övernattning i beduintält i Wadirum-öknen, guidad tur under smällhet sol i klippstaden Petra (ett av världens ”nya” underverk enligt omröstningen i juli förra året) och sist men absolut inte minst – badstopp i Döda Havet. De som såg mig kan intyga att jag var som ett barn i en godisbutik när jag äntligen fick – först besöka ett av områdets fina spa – och sedan ligga och flyta i det salta havet!

Marriot är ett av de hotell som har ett omfattande spa. Där prövade jag på en ansiktsbehandling med mask av leran från Döda havet. Förutom att det var skönt och avkopplande på alla sätt så har nog min hy aldrig känts så len efter någon peeling som efter den här behandlingen. De har dessutom en helt egen spaserie där leran är renad och mildare än den som ligger fritt för alla att smeta in sig med nere vid strandkanten. Just därför tog jag ingen kroppsbehandling på spa’t utan gjorde min alldeles egna helt naturliga sådan senare vid havet; där kladdade jag in mig från topp till tå med den tjocka mineralrika leran och steg sedan ner i det salta vattnet. Och trots att man vet om det så är känslan ändå överraskande när kroppen flyter som en kork i det salta vattnet. Hur roligt som helst, jag bara älskade det!

Som tur är kommer det till vintern bli smidigt att ta sig tillbaka eftersom Apollo börjar med charter till Jordanien. De kommer ha resekombinationer på tvären och längden till Aqaba, Döda Havet, Petra mm – och man kommer att kunna kombinera 4 + 3 dgr på olika ställen eller en vecka här och en där. Perfekt! Jag vill väldigt gärna åka tillbaka, så inte helt osannolikt att jag bokar in mig på en resa till höst-vintern 08/09 och fortsätter att utforska effekterna av havet och leran. Jordanien visade verkligen upp en sida som lockade till återbesök; vänlig atmosfär, god mat och spännande utflyktsmål!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier