Ny avgiftningskur på partybåten Cinderella


Sent omsider men ändock. Nu är jag klar med ett par bråttom-jobb och har äntligen fått ett par minuter till övers för att rapportera om vår spakryssning i helgen med Cinderella! Som ni kunde läsa här tidigare så sussade jag som en baby när vi kom hem, så nytta gjorde det allt. Jag var totalrelaxad efteråt. En annan god bieffekt när man varit iväg och tagit hand om sig lite extra är att man liksom inte vill förstöra det goda, utan kommer till skott med lite mer hälsosamt leverne även på hemmaplan (se inläggen här efter midsommar om balans). Har powerwalkat varje morgon, ändrat kosten och just varit ute och gått en sväng igen samt surplat i mig en nyttig eftermiddagssmoothie som mellanmål, gjord på färsk frukt och bär.

Handmassage ingår också i behandlingen Fot deluxe.

Men nu till Cinderella. Planerat var att jag skulle prova deras nya behandling Marine Detox dag 2 ombord men ivrig som jag är kunde jag inte hålla mig så länge så jag bokade in duobehandlingen Fot delux till mig och pojkvännen redan första kvällen. Denna 50-min långa fotbehandling utförs på två samtidigt och innehåller fotbad, skrubb och massage av fötterna samt även hand-, nack- och hårbottenmassage. I och för sig kan jag inte påminna mig om att vi fick det sistnämnda, men jag kanske sov då :-). Man blev väldigt avslappnad.

Det trevliga med en sådan här behandling är att man inte behöver gå iväg med olika terapeuter åt varsitt håll (vilket ju är ganska korkat när man väl gett sig iväg för att umgås) utan är tillsammans hela tiden. Terapeuten varvar mellan de två personerna och däremellan kan man blinka mot varandra eller bara sluta ögonen och koppla av. Nu hade jag bokat in oss precis vid avfärd, plus att vår avgång blev försenad (så vi såg mest kajen), annars är det läckert att också kunna kika ut på skärgården och havet utanför under tiden. Jag tyckte mycket om behandlingen som också är grymt prisvärd; på kvällen är det dessutom 20% rabatt så 440 kr för en 50 min-behandling för två personer är verkligen en billig (relations-)investering för att komma ner i varv och lämna vardagsstressen bakom sig!

Dag 2 var det dags för avgiftningen :-). Vi hade i och för sig varken druckit drinkar eller hängt på discot kvällen före, men giftiga sägs det ju att vi alla är nuförtiden ändå. Marine Detox är en utrensande behandling med spirulinaalger. Min terapeut började med att torrborsta kroppen. Själv är jag inte särskilt känslig, men det kan riva lite om man inte är van. Sen la hon på den varma alginpackningen och slog in mig i plast och täcke. Mig berör det inte alls men även det kan upplevas jobbigt av vissa, särskilt om man har tendens för klaustrofobi. Medan kroppsinpackningen verkade rengjordes mitt ansikte som också fick en algmask. Jag tror min terapeut var en riktig ”ansiktstjej” (gissningsvis ursprungligen hudteraput) för hon hade ypperlig massageteknik och finess när det gällde ansiktet. På kroppen kan jag tycka att hon inte var lika noga, hon var lite snål med algerna, det kändes mest som att ”översidan” av ben, armar samt mittbiten på magen fick något. (Magen till exempel som är mitt ”problemområde” hade behövt alger hela vägen runtom; höfter, mage, tutti.)

Handdukstekniken är i alla fall alla K.Florian-terapeuter fenomenala på – att man är spritt språngande naken tänker man inte ens på; de hanterar varje moment så snyggt att man aldrig känner sig blottad. Efter algmasken i ansiktet blev jag skönt insmord med en mix av välgörande oljor och en kräm, och fick duscha av mig kroppsinpackningen. Slutligen fick hela kroppen en algbaserad kräm som ytterligare ska öka blodcirkulationen. Är man inne på detox och vill få en hälsosam rivstart, i dubbel bemärkelse 😉 ja då tycker jag verkligen man ska testa denna behandling. Bra pris även på den; 550 kr/50 min.

Och vill man inte boka en behandling, ja då bokar man helt enkelt bara en badritual där man själv med hjälp av ett kit med produkter gör skrubb, tvätt, mask och inpackning på sig själv. Smart och kul!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier