Thann Sanctuary – ett stycke Thailand i Nacka

Min terapeut Jann vet nu hur en svensk skribentrygg känns. Stel och knölig som en potatisåker! Jag var inte ens själv medveten om hur många muskelknutar jag hade, och hur Ont de gjorde, jag fick faktiskt backa från medium till soft på trycket vilket kändes lite mesigt…

Det är alltså dagens besök på Thann Sanctuary som jag skriver om, ett nyöppnat dayspa i shoppingcentret Forum Nacka. Det är så rykande färskt att de inte fått alla materialleveranser än, handfatet på kundwc:n hade ingen kran, det fattades ett draperi, prydnadssaker och…fast allt det där såg inte jag (förutom handfatskranen då, saknaden av den var rätt svår att missa!). Vad jag såg var en thaiinspirerad oas, snyggt inredd i härliga färger och mörka träslag med snygga thailändska väggdekorationer. Läckert!

Utifrån ser Thann Sanctuary ut som en shop. En shop som definitivt lockar in den som passerar förbi. Det var ett ständigt spring i butiken när jag var där vilket förstås är kul för ägarna Tina och TM vars satsning uppenbarligen är uppskattad. Även relaxloungen var ständigt upptagen av kunder som var på väg in eller ut. På Thann Sanctuary kan man alltså både botanisera bland de många kroppsprodukterna från de thailändska märkena Thann och Harnn (väggarna är täckta av hyllor från golv till tak) men också ta en behandling utförd av någon av de thailändska terapeuterna.

Jag provade Thai Aromatic Massage, en djupbehandlande massage utförd med en aromatisk massageolja som man får börja med att välja ut. Mitt val föll på den sinnliga Aromatic Wood med underbart varma dofter av trä, muskot, apelsin och mandarin. Behandlingen rekommenderas särskilt aktiva personer eller efter sportutövande som det står i menyn, vilket jag tycker stämmer bra. Muskelspänningar bearbetas intensivt, även om jag inte vet om det gav direkt lindring i mitt fall… 🙂 stel som jag är.

Det kan vara svårt att hitta Thann Sanctuary, som ligger längst ner i en gång lite avsides från de självklara stråken i centrat. Å andra sidan ger det avsides läget mer lugn och runt om sig har de ett World Class, en frissa och två skönhetssalonger – så tillsammans utgör de ”hälso- och skönhetsgången” skulle man kunna säga!

Ett dayspa är alltid ett härligt tillskott i ett intensivt shoppingcentra. De dova färgvalen och dofterna gör att man här lätt kan slappna av och koppla bort omvärlden. Väl i behandlingsrummet var värmen generös vilket jag också uppskattade. Jag fick klä av mig i avskildhet och var hela tiden täckt med ett stort tygstycke plus att jag fick ett par engångstrosor för att undvika olja på egna underkläderna.

Alla rutiner var alltså bra, ändå hade jag faktiskt svårt att koppla av. Dels hörde jag en tickande klocka hela tiden (förmodligen hade terapeuten lagt en klocka på någon bänk för att hålla koll på tiden), dels gjorde massagen så ont (men det var inte terapeutens fel, det berodde ju på att jag är så stel). Dessutom gick massagestrykningarna ibland för nära skrev och ljumske vilket fick mig att rycka till varje gång. Oblyg som jag är påpekade jag dock dessa små barnsjukdomar så du som söker dig dit för ett besök lär inte behöva uppleva detsamma. Och utan dem kan jag inte säga annat än att ett besök till Forum Nacka utan en bokning på Thann Sanctuary helt enkelt inte är komplett!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier