Nu har jag inte bloggat på sådär ruskigt länge igen. Därför känns det extra roligt att ha något alldeles särskilt att berätta, nämligen att jag köpt ett spa! Nåja, inte ett stort spa öppet för vem som helst att besöka utan ett privat hemmaspa – men ändå! Känns stort och kommer underlätta mitt jobb avsevärt! Och som jag skrev på Facebook: på köpet fick jag 300 kvadratmeter boarea också… ;-). Vi har alltså köpt hus.

Det ska bli så roligt att fylla mitt eget spa med fin inredning, vackra handukar, sköna badrockar och framförallt massvis med härliga produkter. Faktum är att jag tror att jag ska ha ett helt skönhetsrum i anslutning och hålla spat ”rent”. Sedan när jag ska in och bubbla, bada, basta och njuta så går jag in i mitt beautyroom först och väljer…en skrubb från skrubbhyllan, en mask från ansiktsmaskhyllan, en inpackning från hårinpackningshyllan…ja, ni fattar. Sjukt lyxigt och helt underbart ska det bli!

Kanske ska jag till och med skapa olika temaveckor för mig själv då jag hårdtestar olika märken. Som en egenledd utbildning och studie samtidigt som jag ser vad de olika produkterna går för. Ett märke som jag särskilt ser fram emot att testa är Aromatherapy Associates (marknadsförs och säljs via Garm Nordic här i Sverige).

I veckan kom en vackert påsklila förpackning i brevlådan (se bild). Ultimate Bath & Shower Collection. Nu kommer jag kunna testa den utförligt. Kitet innehåller nio olika bad- och duscholjor med olika syften. Exempel: De-Stress Mind för den som behöver komma ner i varv men ändå behålla skärpan och koncentrationen, eller djupt avslappnande Deep Relax som passar bra vid insomningssvårigheter och oro.

Aromatherapy Associates är resultatet av två kvinnors passion för eteriska oljor och aromaterapi. Geraldine Howard och Sue Beechey har studerat ämnet sedan 70-talet och säljer idag sina välgörande blandningar med olika terapeutiska syften i 30 länder. 1985 startade de även International Federation of Aromatherapists, en organisation som strävar efter att se till att aromaterapibranschen ska hålla högsta möjliga standard.

Märket har också sin egen spameny med en mängd olika behandlingar. Ett tips så här på vårkanten om du skulle ha möjligheten att prova en av deras behandlingar, är Citrus Detox Reviver.
Att Aromatherapy Associates stödjer fair trade och ekologiskt odlande känns bra tycker jag, plus att de är noga med att växterna inte ska odlas med besprutning eller kemikalier, det gör att oljorna har större effekt och är skonsammare mot hud och kropp.

Vad jag förstått är just detta kit en limited edition, men det finns en liknande förpackning också ifall du missar denna. För dig som är nyfiken på vad varje olja innehåller kommer här en lista med några exempel:

– Light Relax: lavendel, ylang ylang, petitgrain,
– Deep Relax: vetivert, patchouli, kamomill,
– De-Stress Mind: petitgrain, rosmarin, kamomill,
– De-Stress Muscle: lavender, rosemary & ingefära,
– Revive Morning: rosemary, grapefrukt, mandarin,
– Revive Evening: ylang ylang geranium, patchouli,
– Support Breathe: eucalyptus, tall, pepparmint,
– Support Lavender & Peppermint: lavendel, pepparmint,
– Support Equilibrium: geranium, bergamott, frankincense.

2 thoughts on “Spabanken köper spa

  1. Grattis! Till både hus och spa, låter härligt med ytor! Själv lyckas jag inte få min man att lämna stan… ännu:-))

    1. Trodde jag skulle ha samma problem; Han älskar Vasastan ännu mer än mig, men det gick relativt smidigt! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier