Söndagsritualer i dusch och balja inför nyfikna åskådare

Dagarna har gått och kroppen har försummats. Tiden går åt till vår lillkille och att hinna med allt det vardagliga. Och så har vi ju köpt hus! Kontrakt och besiktningar har tagit sin beskärda del (en ganska stor sådan…) av de senaste veckorna. Kort och gott: det finns ont om privat tid, ja ni som själva har barn vet hur det är.

Men så tog jag mig samman och bestämde mig för att unna mig en liten söndagsritual. Inget märkvärdigt, men ändå. Sambon fick ta plutten medan jag stängde om mig i badrummet, ljuva himmelrike!
Ganska snart hörde jag dock en liten gnällande röst på andra sidan som kallade. ”Mamma, var är du” ungefär. Ja, han pratar ju inte än men man kunde gissa att det var något sådant han sa ;-). Så, snart var toalettsitsen en liten åskådarbänk på två killar; en liten och en större som satt och tittade nyfiket på när jag skred till verket…jaja, det vara bara att gilla läget som man säger :-).

Till att börja med: ett schampobyte. Jag vet inte vad det beror på men det tycks inte spela någon roll hur bra schampo jag använder, jag lyckas sällan använda slut på en flaska innan mitt hår skriar efter ett byte. Och att byta, om så bara för en tvätt, ger alltid ett lyft! Håret tycks vakna till liv igen på något sätt…så, idag fick J Beverly Hills lyxschampo stå åt sidan för en liten flaska från Sí med ekologisk innehåll som jag fått från hotellet Portixol på Mallorca (kan rekommenderas för övrigt!). Efter det Fructis balsam från Garnier. Helt omärkvärdigt, men effekten kändes direkt. Härligt!

Medan balsamet verkade såg jag till att skrubba mig ordentligt över hela kroppen. Att erkänna det känns ju nästan som att svära i kyrkan nu efter att ha träffat och fått rådgivning av proffsen på Dr Hauschka, men det kommer ta tid för mig att vänja mig vid att inte skrubba. Ansiktet kan jag förstå, men kroppen – det är ju så skööönt efteråt! 🙂 Eftersom många produkter redan hamnat i flyttlådor så är det lite Kajsa Varg-filosofi som gäller nu. Idag hittade jag en citrusskrubb från The Body Shop. Minus är att den faktiskt nästan luktar lite åt målarfärgshållet…det är något i den som påminner mig om nymålat i alla fall…men den positiva är att den är oljig så man behöver inte smörja in sig efteråt.

Ungefär här lyckades sambon locka Isac med någon lek i vardagsrummet så jag kunde stänga om mig igen och fortsätta mina ritualer… :-)! Först la jag en gelémask för ansiktet med massor av fukt från ett spanskt spa som heter Termas Carthaginesas, därefter stoppade jag ner fötterna i ett fotbad med salt och tång från Dharmazones Möllevik-serie. Till det en riktig skvallertidning, som jag i och för sig inte hann ägna mig åt innan Isac dök upp igen och försökte krypa ner i mitt fotbad!

När jag sköljde av masken upptäckte jag hur len hyn hade blivit; så att den nästan upplevdes vara exfolierad! Och när jag (efter att ha filat, fixat nagelband, klippt och målat tånaglarna) smorde in fötterna med en fotkräm från Scholl, så tänkte jag att till och med jag glömmer så lätt hur stor skillnaden är i välmående efter att man gjort dessa få saker för sig själv. Kroppen känns verkligen friskare efter den rejäla skrubbningen (förmodligen för att cirkulationen också får en kick), håret är lent och följsamt, fötterna känns fräscha och mjuka och ansiktshuden behaglig.

Ja, härliga hemmaspa, halleluja :-D!

2 thoughts on “Söndagsritualer i dusch och balja inför nyfikna åskådare

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier