Periodvis dräller det in olika produkter till Spabankens kontor, och jag hinner inte alltid riktigt med … men ibland står något ut lite extra, och då får ni så klart veta det!

30 ml väldoftande, rik hudvård för 59 ynka spänn – helt klart ett fynd.

Som denna kräm till exempel, Skin Food från Weleda, en universalkräm som dessutom var deras allra första hudvårdsprodukt. Ett av priserna den vunnit var i den engelska tävlingen Natural Beauty Award 2008 och krämen ska enligt uppgift vara älskad och använd av både Rihanna, Winona Ryder, Helena Christensen, Brooke Shields med flera. Och nu även Heidi Rovén :-).

Tuben ser inte särskilt märkvärdig ut, men så tryckte jag ut en liten klick på handen, smorde ut den och…ahhhh, vilken doft! Jag har NOLL immunförsvar mot dessa äkta, eteriska oljedofter, jag faller handlöst som en fura!

Ni vet hur man kan känna sig när man kommer ut från en härlig behandling på ett spa? Det står som en väldoftande sky runt hela ens kropp och man önskar i sitt stilla sinne att man aldrig mer ska behöva ta en dusch (nåja, att man ska kunna avvakta till nästa dag åtminstone för att behålla den där mysiga doftauran man omgärdas av så länge som möjligt). Precis så doftar den här, och ja, för övrigt de flesta av Weledas underbara produkter faktiskt.

För den med torr hud passar den särskilt bra precis nu när vädret är kallt och uttorkande, men man kan också använda den när man känner att huden behöver en extra kick efter en för stressig period eller någon annan påfrestning. Armbågar, torra fötter och händer lär också jubla. Konsistensen är rik och bland innehållet finns ekologiskt extrakt av växter som kamomill, styvmorsviol och ringblomma. Rosmarin finns där också för att få fart på en hy som behöver ny lyster. Men inga ”konstigheter”. Krämen bär både BDHI- och NaTrue-certifiering. Till allt detta kommer priset; 59 kronor. Det är ju nästan så man får kalla det välgörenhet för mänskligheten 🙂 – i alla fall den torrhudade och väldoftssökande andelen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier