Naturlig hudvård – det bästa för huden?

Produkter med Svanen, eller ”Nordic Ecolabel”, har tydligen inget att göra med att de är ekologiska…

Idag var jag på en riktigt spännande föreläsning om ekologisk och organisk hudvård, och allt däremellan. Begreppen kring vad som är vad är nämligen minst sagt luddiga och oklara, vilket bäddar för missuppfattningar.

Hur många tänker till exempel på att om man köper ekologisk hudvård så tar man egentligen bara ställning till att man är mot konstgödsling?! Att man skulle göra en miljöinsats är inte alls säkert. Syntetiska kontra ”naturliga” ämnen pratade vi också om och mycket annat. Väldigt spännande som sagt, och något som jag hoppas kunna få tillfälle att skriva mer om inom kort för någon intresserad tidning. Mycket är i alla fall inte vad man tror, det är ett som är säkert.

Tänk till exempel på att…

• Miljövänligt inte alltid är samma sak som naturligt
• Ekologiska produkter behöver inte vara de mest naturliga/miljövänliga
• En miljömärkt produkt säger inget om ifall den är bra för huden

One thought on “Naturlig hudvård – det bästa för huden?

  1. Så riktigt det du säjer, men inte hela sanningen. Om man väljer varor där slutprodukten har ekologisk certifiering av en oberoende organisation som t.ex. brittiska Soil Association så vet man att varorna är granskade både vad gäller ingredienser, tillverkning och biologisk nedbrytbarhet. Soil Association har de striktaste kraven i världen för att ge ekologiskt godkänt åt hygienvaror. Då deras logga finns på etiketten vet man att varorna har den granskning jag beskriver plus att minst 70% av innehållet är ekologiskt granskat och godkänt. Det finns några bra varumärken i Sverige med SA-certifiering, t.ex.Essential Care och Bentley Organic. Information om dessa finns på http://www.ekohygien.se

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier