Idag var jag på en förhandsvisning av filmen Mamma Mia, full av mumsig glädjesprudlande ABBA-musik! Jätterolig, färgsprakande och lite fånig – men medryckande (jag är hopplös, kan aldrig stå emot utan går på alla filmknep, gråter på rätt ställe och skrattar precis där det förväntas, som en robot ;-)).

I filmen har Donnas piffiga väninna Tanya (Christine Baranski) en lyxig kräm med sig till den grekiska ön. Krämen innehåller åsnetestiklar (!) och 24-karats guldkorn. Det där med åsnedelarna måste de ha hittat på (hoppas jag!) men krämer och behandlingar med guld är högst verkligt, till och med en trend.

Själv har jag testat både ögonskugga med 24-karats guldkorn (Jane Iredale) och massage med guldolja (på Quinta da Casa Branca på Madeira). Här på hemmaplan vet jag till exempel att salongen Headroom i Göteborg har en lyxig ansiktsbehandling där bladguld på 24-karat masseras in i huden. Även en olja och en mask med guldstoff används.

Varför används då guld på huden, gör det någon nytta? Först och främst är det nog en fluga som mycket annat (de stackars rika hollywoodkändisarna måste ju ha något att spendera pengarna på som inte alla har råd med ;-)), men tydligen ska guldet också stärka hudens immunförsvar, samt att det elektronutbyte som sker mellan guldet och huden ska påskynda cellförnyelsen och öka blodcirkulationen.

Vem vet, jag hoppas i alla fall att jag får chansen att prova behandlingen förr eller senare!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier