Tankar om manlig hudvård inför Fars Dag

Acqua di Parma produkter 2
Acqua di Parma, fräscht men inget du ska smörja ansiktet med. Foto: Grand Hôtel som just börjat med serien.

Mannens obligatoriska hejdå-puss i morse avslöjade en ny doft. Jag reagerade direkt.

”Det där luktade gott, vad har du använt?”
”Den där gula tuben du gav mig.” svarade han.

Jag kom inte ihåg någon gul tub, särskilt inte till användning för ansiktet, så min nyfikenhet styrde mig genast mot badrummet för att rota runt i mannens avdelningen i badrumslådan.

”Är det den här?!” frågade jag när jag hittade en tub Acqua di Parma body lotion (!).
”Exakt! Den doftar jättegott.” svarade min man entusiastiskt.

Sensmoral: Män är krämdyslektiker och eftersom det inte går in hur många gånger jag än försöker förklara att kroppslotion heter just så för att det är för kroppen, och till ansiktet ska man ha produkter anpassade för ansiktet, så kontaktade jag hudexperten Kristina Zanardi, utbildnings- och kvalitetsansvarig på KFI Spa Management, för att reda ut begreppen.

Kristina, kan du förklara varför man inte ska använda kroppslotion i ansiktet och varför det finns särskilda hudvårdsprodukter för män? 

MEN Group - low

– Ofta har kroppslotion rikare fett i sin formulering, vilket blir för tungt i ansiktet där man har fler talgutförselgångar än på kroppen. Risken är att man kan få utslag. När det gäller särskilda hudvårdsserier adresserade till män är de ofta lättare i konsistensen eftersom män inte har lika torr hy som vi kvinnor har. Detta beror på testosteronhalten som ger högre talgproduktion. Produkter för män är ofta även lite tuffare, som skrubbar, män vill att det ska kännas!

Två produkter som är ett bra exempel på manlig hudvård med just de egenskaper Kristina beskriver är dessa från Kerstin Florians MEN-linje. Kanske något för Fars Dag? 🙂 Har du inte nära till en återförsäljare går de att beställa via Kerstin Florians web-shop.

MEN Clarifying Exfoliating Scrub, 475 kr/80 ml. Denna ansiktsskrubb använder sig av naturliga jojobapärlor för att avlägsna torr hud och orenheter. Med botaniska extrakt av kamomill, geranium och sötmandel blir huden jämn, mjuk och livfull.

MEN Clarifying Daily Hydrator, 620 kr/50 ml. Denna lätta fuktkräm, baserad på stamceller från hallon, peptider och extrakt från granatäpple, reducerar tydligt glansighet i hyn samt ger en hög dos av antioxidanter.

One thought on “Tankar om manlig hudvård inför Fars Dag

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier