Sweet as candy

När du vill dofta vanilj och karamell…

Idag fick jag ett doftprov med posten. Söta dofter är inne hävdar utskicket, och doften Pink Sugar från Aquolina är onekligen söt. Ska ge associationer till sockervadd och karneval. Tydligen en försäljningsboom i USA.

Själv fick jag genast associationer till min alldeles egna doft (också rätt söt) som jag skapade vid ett besök i Frankrike då jag gick en parfymkurs i Grasse. Det var bland det roligaste jag gjort, jag var som ett barn i en godisbutik där jag satt med en hel doftorgeln framför mig med hundratals olika essenser!

Min omgivning var skeptisk när jag sträckte mig efter än den ena, än den andra favoritessensen; ros, jasmin, neroli. Hjälp, sött sött sött kände jag att alla tänkte. Och den stora näsan själv, vår franska läromästare, verkade också lite nervös. ”Glöm inte att lätta upp med något fräscht nu!”, påpekade han lite strängt. Såklart jag skulle, och såklart jag gjorde. Bland topnoterna fanns bland annat grönt te och fräsch grapefrukt. Och slutresultatet? Jodå, jag var inte så lite stolt när Näsan gav sitt omdöme:
– Excellent, mademoiselle, excellent!

Är du modig och nyfiken på min doft kan du beställa den från Galimard, den heter Impatience och har nr 35869.
Är du feg och hellre vill dofta sockervadd som halva USA’s befolkning mellan 19-25 år, gå in på Åhléns i Stockholm eller Göteborg där de just nu lanserar doften Pink Sugar.
Sött kommer du att dofta i båda fallen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier