Idag har jag en prao som jobbar hos mig; Elsa. Det känns jättelyxigt! Dessutom är hon grymt effektiv. På ingen tid alls hinner hon till posten, återvinningscentralen, ut på Internet, packa upp och ner grejer…det känns som om det är lätt att bli van vid hjälpen 🙂

I alla fall, eftersom vi började lite senare idag så blev lunchen fördröjd. När vi väl skulle äta fick det blev vad kylskåpet bjöd; vi gjorde stora mackor som vi fyllde med allt möjligt; till exempel ruccola och rivna morötter. Det fick mig att tänka på en underbar hårvårdsserie från Italien som heter Davines där många av ingredienserna kommer just från växtriket runt Medelhavet; ruccola, morötter, valnötter, tomater, grapefrukt, oliver och kastanjer. Ett härligt schampo de gör heter Momo (för torrt och uttorkat hår) och har just ruccola som ingrediens!

Davines engagerar sig dessutom i projekt som går ut på att sänka koldioxidutsläppen och är anslutna till ett eko-kulturellt nätverk som heter Lifegate. Förutom att de återplanterar skog sker produktionen av deras hårprodukter med grön el. Förpackningarna går även att återanvända, det är bara att diska ur dem.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier