Hanakasumi – en japansk behandlingsupplevelse på Bokenäs Spa

Spamenyn på Bokenäs är uppfriskande annorlunda. Jag tycker jag har läst ett par menyer men faktum är att jag inte kan påminna mig att jag någonstans har stött på behandlingarna Hanakasumi, deras Polynesiska eller Orientaliska massage – i alla fall inte såsom de beskrivs hos Bokenäs (med det inte sagt att ingen annan har dem, bara att jag inte sett dem någonstans).

Genrebild från Sothys för Hanakasumi.

Bokenäs Spa arbetar med två produktmärken; Sothys och Maria Åkerberg (tidigare Dermanord), och det är från Sothys som de ovanliga och spännande behandlingarna jag nämner ovan kommer. Bra av Bokenäs att de valt att arbeta med ett inte så utbrett märke och på så sätt få dessa unika behandlingar. Jag valde att testa Hanakasumi; en japanskt inspirerad kroppsbehandling med peeling, fotmassage med akupressur och avslutande kroppsmassage med näringsrikt sheasmör.

Behandlingsrummet som jag fick min behandling i måste höra till Sveriges vackraste; även här har man utnyttjat utsikten och satt stora fönster mot havet – insynsskyddat dock tack vare en särskild duk framför som gör att det inte går att se in men ger sikt ut. Rummet var ljust och fräscht och dofterna av körsbärsblomma, lotus, och kaprifol från de härliga produkterna gav skön avkoppling. Tyvärr fanns det dock en rad småsaker som kunde ha förbättrats för att göra behandlingsupplevelsen mer behaglig.

Terapeuten väldigt vänlig, trevlig och mjuk till sättet – men tyvärr slarvig med handdukstekniken, både när jag skulle klä av mig och senare vända på mig. Det är också vanskligt att i text utlova sådant som sedan inte uppfylls; i detta fall gällde det att peelingen skulle vara varm. Det var den inte, jag uppfattade den inte ens som ljummen. Akupressuren på fötterna kunde också varit med tydlig/djupgående.

I övrigt var det en härlig behandling som gav riktigt bra effekt på huden; jag blev väldigt len efteråt samtidigt som huden kändes återfuktad och hela jag doftade gott. Peelingen gick till så att jag först blev insmord med en enzymprodukt, därefter gnuggades huden med en särskild duk. Att ha en lång fotmassage med akupressur är ett superbra inslag; allt för få vet hur skönt det är att få fötterna masserade – och det är ju väldigt hälsosamt också säger de som kan detta med zonterapi. Slutligen smordes kroppen in vilket också blev som en massage.

De arbetar med bra märken och har en fin meny, men de borde finslipa tekniken ytterligare ett par snäpp för att förhöja upplevelsen. Då kommer totalupplevelsen för deras besökare att bli kanon!

One thought on “Hanakasumi – en japansk behandlingsupplevelse på Bokenäs Spa

  1. Yasuragi ska bli större. Byggnadsställningarna är redan uppe och projektet igång. Det som ska till är bland annat en kallpool, fler varma källor, en utomhusbastu och 27 nya hotellrum.

    Foto: Yasuragi HasseluddenNya behandlingar finns också på menyn: fi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier