Första dagen ombord på Costa Luminosa

Sitter på soldäck ombord på Costa Luminosa med utsikt över Dubai Skyline och har just avslutat en perfekt frukost. Färskpressad apelsinjuice, en cappucchino, några ägg… Vi ligger fortfarande i hamn, fartyget avgår vid lunchtid. Solen skiner och av alla skyskrapor är Burj Khalifa den mest imponerande. Inte undra på – det är världens högsta med sina 828 meter.

Som kryssningsfantast känns det roligt att vara ombord på ett fartyg igen, det var ju en hel månad sedan drygt :-). Gillar redan fartyget. Personalen är supertrevlig, servicen bra och inte minst spat som jag spanade in igår kväll ser hur lockande ut som helst! Costa Cruises har totalt 14 fartyg i sin flotta. På fem av dem finns Samsara Spa som är större och mer generöst båda till yta och utbud än de övriga. De fartyg som har Samsara spa är Concordia, Serena, Pacifica, Deliziosa och så Luminosa som vi befinner oss på. I juli lanserar Costa cruises ett nytt fartyg; Favolosa som också kommer ha ett Samsara spa.

Vad finns då där? Ja, förutom behandlingsrumsdelen finns en bubblande thalassoterapipool, en asiatisk telounge, vilobäddar med möjlighet att sola solarium i och så det bästa: bastuavdelningen med flera olika heta, torra, fuktiga och doftande bastur.

Det här är det jag suktar mest efter just nu, bastufantast som jag är! Det kostar 38 euro för ett dagspass och 139 euro för ett pass som räcker i fyra dagar. Man kan köpa sig tillgång för hela kryssningen också. Det hela funkar så att man får ett armband som man bär vid besöket och anledningen till att det kostar extra (och ganska mycket extra också) är förstås för att det är många passagerare ombord och att alla inte får plats. Avgifter är ett sätt att styra flödet av besökarna.

Vi har en minisvit och därför var badrummet utrustat med vackra Samsara-boxar. När man lossat på sidenbandet som de var ihopknutna med uppenbarade sig en hel radda med små Elemisförpackningar. Ja, Elemis verkar verkligen vara märket på modet! I alla fall när det gäller kryssningsfartygen, även om Jebel Ali lustigt nog också hade det utan att ha något att göra med kryssningsbranschen, mig veterligen…

Om bara nån timme seglar vi iväg och jag kommer att ha begränsad tillgång till internet, men så snart jag hittar en möjlighet uppdaterar jag er förstås på vad som händer ombord och då framförallt på hälso-/skönhets- och njutningsfronten!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier