”The Spa” på Jebel Ali Golf Resort & Spa

Jeber Ali

Nu har vi spenderat vårt första dygn på Jeleb Ali Golf Resort & Spa! Dödsskönt som Baloo hade sagt ;-).

Vi var hur trötta som helst igår när vi anlände. Resan hade inneburit alldeles för lite sömn, och på det har Dubai en tidsskillnad på tre timmar mot Sverige. Först hade vi lite problem, de hittade inte någon bokning med mitt namn. Jag skulle precis öppna munnen när fotografen slash sambon sa; ”try Ms. Spa Queen!”. Receptionisterna tittade lite förvånat på oss, jag log förläget tillbaka och så vips hade de hittat vår bokning! 🙂

Resorten, som ligger alldeles vid havet en bra bit utanför Dubai City, är stor med olika delar, aktiviteter, gym, spa och sju restauranger. Allt är inbäddat i härlig grönska, små vattenfall och överallt går det omkring tjusiga blågröna påfåglar som också är lite av hotellets signatur eftersom det ingår i deras logotype.

Rummet vi bodde i var en av hotellets Royal Palm Court Suites med egen butler; Islam från Bangladesh. Badrummet var nästan lika stort som resten av rummet och var dessutom fyllt med olika Elemisprodukter från hotellets spa. I det enorma badkaret tog sambon och vår lille son Isac ett bad tillsammans med gummianka och allt (även den fanns på rummet!) medan jag tränade på gymmet. Annars slappade vi mest i varsin solstol under palmerna mot havet och på den egna terrassen. Sviten låg nämligen i bottenplan och vätte ut mot en härlig gräsmatta med egna vilstolar och solsängar. Islam pressade våra kläder, putsade skor och tog hand om våra spa och restaurangbokningar. Han hade också packat upp åt oss om vi bett honom, men eftersom vi bara skulle stanna en natt tyckte vi inte att det behövdes.

När man bor i en svit på Jeleb Ali så ingår bland många andra förmåner, också en gratis rygg-, axel och nackmassage i hotellets Elemis spa. Jag fick min imorse vilket förstås var ett fantastiskt sätt att börja morgonen på! Spareceptionisten kunde bjudit på ett leende när jag klev in men därifrån var allt perfekt. En värdinna visade mig runt och förklarade innan jag bytte om och gjorde ett besök i ”the wet area” innan min behandling. Det är perfekt att värma upp musklerna i bastun innan en massage. Utöver torr- och ångbastu fanns en jacuzzi, mosaikbänkar och olika duschupplevelser i deras lilla spa. Inget extraordinärt men fullt tillräckligt och väldigt fint och trivsamt.

Massagen var en dröm! En perfekt avvägd balans mellan effekt och avslappning med lagom tryck på mina hårda knutar. Elemis har genomarbetade rutiner med hälsoformulär man får fylla i först samt att terapeuten alltid tar sig en minut eller två att höra sig för med kunden vilka förväntningar man har samt hur man önskar känna sig efteråt. Själv slapp jag den nästintill obligatoriska ”påsäljningen” av produkter efteråt, men sambon däremot fick sig en dos…han avböjde vänligt men bestämt – våra redan välfyllda skåp, hyllor och lådor behöver inte direkt fler tillskott för tillfället av nya krämer :-).

Eftersom vi kommer tillbaka till samma hotell efter vår kryssning så ska jag ta den slutliga sammanfattningen först då, men så här långt kan jag bara säga att vi är väldigt nöjda med denna härliga resort: vänlig personal, fin service, väldigt god mat och bra utbud av både aktiviteter och restauranger.
Även om inte vi hann prova allt finns både möjlighet till en mängd olika sporter som squash, tennis och styrketräning och träningsklasser som pilates, liksom att rida kamel på stranden.

Snart ska vi packa in allt vårt bagage, barnvagn och baby i en bil som tar oss till hamnen för att där checka in i nästa svit: den som vi ska bo i en hel underbar vecka ombord på kryssningsfartyget Costa Luminosa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier