Dofter för hemmet, dofter för själen

Just nu sprider en härlig kanelkaka sina juliga dofter i hemmet och förmodligen hela trappuppgången också :-). Receptet har jag ärvt av min mamma (får man inte alla bra recept av sin mamma?) och det är perfekt att göra om man har gräddfil eller fil över som kanske passerat bäst-före-datumet med ett par dagar. Jag hittade det faktiskt på nätet också så den som är nyfiken att prova kan klicka här.

Apropå dofter spred jag också dofter i hemmet tidigare idag, men av citrongräs. Jag hade varit på mitt älskade kvartersspa igen (jo jag vet, det blev lite mycket på en och samma vecka men det var inbokat sedan länge och jag kom mig inte för att byta dag…).

I alla fall, jag var alltså på ljuvliga Salt och Hav– det pyssliga spat på Karlbergsvägen 61 här i Birkastan där man mår bra bara av att kliva in över tröskeln.

Anette som äger och driver spat är en mästare inte bara på massage och spabehandlingar utan även på inredning och pyssel. Nu så här till jul ligger det stora grankvistar utanför dörren, det glittrar och lyser i fönstret och på receptionsdisken, och brinner härligt julröda ljus överallt. Dessutom välkomnas man alltid av ett stort fat med godsaker efter säsong. Man blir verkligen bortskämd på bästa sätt!

Bortskämd blev jag också av min fina sambo eftersom han idag bjöd mig på den sköna massagen jag fick på Salt och Hav. Han vet ju hur mycket jag älskar spa och hur stela axlar jag får av alla timmar framför datorn. Nu känns det mycket bättre. Efter två dagar med huvudvärk känner jag mig mycket mjukare i nacke och axlar, vilken befrielse.

Mmmm…dofterna lockar från köket…bäst att gå och se ifall kakan är klar. Önskar er alla en mysig decemberkväll!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier