Dagens test: Ekologisk peeling

Som en fortsättning på Spabankens ekoveckor har jag idag testat en ansiktspeeling från det ekologiska märket Huiles & Baumes från den franska staden Annecy (där jag faktiskt spenderat en fantastisk sommar för många år sedan!).

Märket har både ECOCERT samt Cosmebio-certifiering. Just denna produkt (vars fullständiga namn är Gommage Doux Visage eller Face Soft Exfoliating på engelska) innehåller bland annat nypon, argan och rispuder. Pris: ca 190 kr/50 ml på nätet.

Känslan:
Jag smorde på en klick på torr hud vilket fungerade bra eftersom peelingen är förvånansvärt lös i konsistensen. De peelande kornen är ganska få och lite riviga vilket jag generellt har svårt för. Som peeling kändes den därför inte så bra. ”Övrig” produkt var mild och mjuk med en lite smörjande känsla, jag fick skölja länge och väl innan jag upplevde att allt försvunnit. Så nja, trots certifieringar och producering i en stad varifrån jag har många sköna minnen så vinner den inte mitt hjärta. Hyn känns visserligen len efteråt men jag blev också rödflammig vilket jag fick försöka sminka över efter bästa förmåga.
Slutbetyg: Fungerar, men det finns bättre.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier