Besök på Babor Spa i Tallinn

Under min kryssning till St Petersburg gjorde fartyget Princess Anastasia också ett stopp i Tallinn. Jag gillar verkligen den staden mer och mer ju fler gånger jag besöker den. Senast tänkte jag till och med tanken att det är kanske där man ska bo; i en stad som är vettig nog att ha ett spa i vartannat gatuhörn! 🙂

Nåja, det var kanske inte riktigt sant, men utan att ha räknat måste de i alla fall ha mångdubbelt fler än spafattiga Stockholm. Och då räknar jag inte alla ställen som har ordet spa i namnet. Vilka riktiga spa har Stockholm City (utöver de som ligger utanför som till exempel Yasuragi, Skepparholmen, Skogshöjd Spa, Hamamet på Blue Hotel)? Sturebadet, Centralbadet, Raison d’Etre Spa på Grand Hotel, Selma cityspa på Clarion Sign…vilka mer? Snart får vi ett till på Clarion Hotel Stockholm på söder också; Elements Spa. Men annars – om man som sagt bortser från mindre salonger som kallar sig spa? Eller alla ställen som visserligen erbjuder fina behandlingar men inte har vare sig träning, pooler, bastur eller nyttig mat. Många är inhysta på hotell; alltså avsedda för alla som INTE bor här (även om det förstås är ok att besöka dem), men det finns inget som riktigt känns enkelt att ”slinka in” på. Jag vet inte, känns som om det saknas något.

I alla fall! Så – när jag var i Tallinn så besökte jag förstås ett spa. Jag var på Babor Spa som ligger på Narva mnt 5, snett mitt emot Viru shoppingcenter. Jag gillar det verkligen. Fick rätt känsla så fort jag kom in. Söta värdinnor som pratade bra engelska och hade hög servicekänsla rörde sig runt och pysslade, designen var fin och stämningen skön.

Här finns visserligen inga stora pooler, men en jacuzzi, upplevelsedusch, bastu och fin relaxyta där man kan dricka te och läsa tidningar i sköna vilstolar. Gillade också känslan att detta verkligen är något Tallinnborna gör och unnar sig! Flera kvinnor (såg inga män) rörde sig i lokalerna, någon åt lunch, någon drack te, någon badade… Själv testade jag en massage. Den var bra sånär som på att terapeuten luktade svett…hm, ett ganska stort problem – särskilt om man är aromaterapeut och jobbar med eteriska oljor!!!

Nåja, för övrigt var det bra. Bara texten på deras hemsida tyder på att de fattat grejen…

Babor Spa is for You, if You love yourself and cherish your time.
In the hectic everyday flow of life you cannot be always everywhere, and sometimes help is nearer than you think!
We shall assist you in finding the one thing that matters – yourself.
… giving you strength to find inspiration and fly out to welcome new experiences and challenges.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier