Snarlika och ändå inte

En känd pr-kvinna i modebranschen har alltid svårt att komma ihåg mitt namn. Jag vet inte vad det är, kanske är hon minnes-dyslektisk, eller bara förvirrad. I alla fall så kallar hon mig alltid Hedvig. Jag fattade aldrig varför tills jag insåg att den hon blandar ihop mig med måste vara Hedvig von Mentzer, skönhetsskribent i SvD-bilagan Min Helg. Jag tycker inte vi är ett dugg lika, mer än att vi då skriver om liknande ämnen och att båda våra förnamn börjar med bokstäverna ”He..”.

I helgens bilaga skriver Hedvig om ”Dropparna alla vill ha” vilket syftar på det hysteri-haussade No7 Protect and Perfect Serum från Boots som är ett av få antirynkprodukter som verkligen sägs fungera. Kanske är jag medialt lättlurad eller påverkbar av värsta grad, men det hör ju också till mitt jobb att ha full koll på om det alla pratar om just nu är något att ha eller inte. Det är i alla fall så jag ursäktar att det ligger just en sådan här tub i mitt badrumsskåp. Tack och lov slapp jag trängas på stan före öppningsdags för att komma över en; jag har hittat min egen direktkanal – min egen drugdealer som kan fixa hem en tub på ett kick! Han känner nån som känner nån som ofta reser till Thailand och där på Bangkoks flygplats ska det tydligen finnas en Boots-butik där lagren inte alls är slut på detta just nu högt-i-kurs-stående-skönhetsmedel.

Kanske tycker du att utseendet är föga imponerande, tuben oansenlig, vit och av blygsam design, inget som direkt sticker ut. Ändå ska innehållet vara helt olikt andra mirakellovande antirynkkrämer. Och tills en ny sådan kräm kommer är vi många som kommer vilja ha testat i alla fall en tub för att själva se om det stämmer. Det kanske är med krämer som människor, på ytan lätta att blanda ihop och ändå så totalt olika. Unika var och en.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier