Hälsoplaneten ligger på Sveavägen 167

Är man förvirrad om man är på väg att hälla morgonkaffet på smörgåstallriken istället för i muggen? Förmodligen. Tur att jag inte gjorde det då. Men tanken slog mig däremot att jag hade kunnat göra det. Jag tror att min hjärna är helt spaifierad sedan igår, det vill säga nerväxlad och på en annan våglängd…

Dagen började med ett efterlängtat besök på Clarion Hotel Sign, eller rättare sagt på deras spaavdelning på våning 8; Selma cityspa+, en storstadsfilial till Selma spa+ i Sunne. Ja det där med plustecknet ska vara med nuförtiden, det är deras sätt att signalera mervärde åt kunden, att de höjt ambitionsnivån ett snäpp. Egentligen var anledningen till besöket en lycklig slump, jag har länge planerat att bege mig dit för en titt (eftersom jag var bortrest på invigningen) men det hade bara inte blivit av. Nu hade lämpligt nog Dermalogica lagt sitt spännande pressmöte med presentation av kommande nyheter där så jag slog ju verkligen två flugor i en smäll genom att tacka ja! Jag kände mig verkligen lockad av att sitta och slappa i de där transparenta, hängande rymdbollarna på terrassen. Att ta ett par simtag i den uppvärmda takpoolen med utsikt över hela Stockholms stad. Och att göra ett återbesök för att prova såväl gymträningen, ta ett bastubad och en skön behandling (de flesta med just Dermalogicas produkter).

På eftermiddagen tog jag en promenad bort till Sveavägen 167, adressen för anläggningen Planet Fitness, ett storskaligt ryskägt (!) gym som också har spa. Spachefen Anette Huseby visade runt mig i de stora ljusa lokalerna där det tidigare varit bilhall, där nu istället träningsintresserade kan svettas med utsikt över norrtullstrafiken genom de stora glasväggarna. En trappa ner hittar man pool- och spaavdelningen. Hit kan även den som inte är medlem på gymmet komma på besök för en avkopplande stund och prova på någon av behandlingarna som utförs med Kerstin Florian-produkter – vilket jag förstås gjorde! Men om det var produkterna, eller hudterapeutens skickliga handlag, som fick mina blemmor att blekna och hud att stråla efteråt låter jag vara osagt. Förmodligen en kombination. I vilket fall hade jag en superskön stund och klev dryga två timmar senare ut från ”hälsoplaneten” både mer nervarvad inombords och med fräschare hy. Nästa gång ska jag pröva något av alla deras roliga träningspass!

Men inte nog med det, när det var dags att krypa till kojs gav min über-superduper-gulliga pojkvän mig en fotmassage som fick mig så avslappnad att jag bara gled bort i ögonblicklig dvala. Och nej, han är varken till salu eller uthyrning 😉 Mina fötter (som trilskats en del ända sen Mallorca-vandringen) var vansinnigt tacksamma men har också blivit bortskämda tror jag. Risken är att de inte VILL bli bra och ”snälla” igen – då skulle de kanske mista denna prinsesslika kvällsritual!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier