Idag är en sådan där dag när man borde sitta inkrupen på något mysigt spa och bara ha det skönt. Ute är det kallt och ruggigt och det enda jag längtar efter är ett uppvärmande bastubad. Som kompensation har jag och sambon tänt en eld i öppna spisen och just fikat framför brasan med mina hembakade chokladmuffins till. Mums!

Kanske hade jag tagit mig iväg till Sture- eller Centralbadet för en heldags söndagslögande om det inte varit för att vi tidigare hade andra aktiviteter inbokade idag; ett par vänner höll namngivningsceremoni för sin lille son ute på en ö i Mälaren. Så det är vad jag har gjort istället – suttit och åkt skärgårdsbåt fram och tillbaka och nästan blåst bort av osannolikt kalla majvindar.

På vägen hem var vi många av gästerna som tog samma båt och apropå min blogg började vi att prata spa. Vår vän Mattias berättade då om en resa han nyligen gjort till Japan, där han också passat på att besöka ett japanskt spa. Jag spetsade förstås genast öronen, och sög i mig allt han hade att säga.

Bilderna han målade upp bestod av snöklädda bergssluttningar fyllda av massvis med heta källor som man kunde bada i, vart och ett med olika teman eller ”kryddning” som kaffe, te, vin, rosenblad, koleldade (där röken leddes upp i badet på något sätt, fråga mig inte hur…) och så vidare. Siffran 80 stycken olika bad nämndes men jag måste nästan tro att det var en lätt överdrift 🙂 I alla fall lät det otroligt spännande och lockande. Japan nästa, tack!

Japaner, vad får de allt ifrån…?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier