Spaupplevelsen på Evian Royal Resort

Innan det var dags för min behandling på Evian Royal Resorts spa, besökte jag förstås deras bad- och bastuavdelning. Dit kom man efter att ha passerat omklädning, träningssal, hårsalong och gym. Ett tryck på en barnsäker knapp (den satt högt upp på väggen) och simsalabim – sesam öppna dig!

På andra av den automatiska dörren stod man så framför den härliga poolen kantad av inbjudande relaxsängar. Självklart fanns Evian på flaska att släcka törsten med liksom högvis av rullar med fräscht turkosa handdukar.

Jag vill alltid lägga upp mina spabesök just såhär; det ska finnas tid att först besöka badavdelningen, för efter behandlingen är man ofta så ingosad med oljor och krämer som man vill behålla på kropp och ansikte att det vore meningslöst att gå och svettas/bada bort dem direkt.

Alltså började jag med besök i ångbastun (min favorit som ni vet!) och saunan, liksom ett dopp i deras hydromassagepool. Denna slags pool hittar man här och där när man reser, ofta på thalassobad och större anläggningar men även i mindre format. De är uppbyggda så att man simmar sig igenom en liten slinga med stationer där man kan stanna upp och få massage med hjälp av jetstrålar på olika ställen av kroppen. Det är skönt, masserar bort spänningar och brukar också rekommenderas vid celluliter och när man vill öka cirkulationen i kroppen.

Evians variant var liten men charmig, man klev ner i poolen inne men kom genast ut i en liten inhägnad trädgård utomhus. I luften var det ju kyligt men vattnet var varmt så det gjorde inget utan temperaturskillnaden var snarare bara en skön effekt. Slutligen tog jag mig en dusch för att få bort eventuella klorrester innan det var dags för min massage.

Efter ett kort tag i det rosa-grå väntrummet (allt gick i rosa och grått inne på behandlingssidan) kom min terapeut och hämtade mig. Mötet var positivt direkt och hon gjorde allt ypperligt. Jag gillade deras kläder också; sköna lösa nästan yogalika plagg i mjuka former och så tassade alla terapeuter runt barfota vilket gav en skönt relaxad känsla! Jag frågade om de inte frös om fötterna men nej, de blev varma av att behandla svarade min terapeut Myriam.

Innan själva massagen frågade hon noga vad jag behövde och ville ha ut av stunden, sedan anpassade hon tryck, strykningar och effekten efter det. Musiken var skön, hennes massageteknik var bra, ja jag var nöjd kort och gott med upplevelsen! Efteråt fick man sitta ner i väntrummet igen med en kopp te eller ett glas Evian – så klart! – och bara ta det lugnt.

Det jag eventuellt kunde sakna var väl att relaxrummet inte låg i anslutning till behandlingsdelen, plus att jag hade väldigt höga förväntningar på hela Evian-upplevelsen men kom hem utan att direkt ha blivit förvånad eller ”förförd”…

Delar av resorten var dock under renovering liksom den stora thermalanläggningen i stan. Så, min bedömning är att om ungefär ett halvår, kanske i slutet av sommaren, då är det nog intressant att åka dit och se allt det nya och samtidigt kunna njuta av fint väder och härliga promenader längs Leman-sjöns strand!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier