Deepak Chopra i Stockholm!

Vilken vecka! På torsdag ska jag träffa Deepak Chopra! Vi ska ses på Cirkus. Och ja, det är i och för sig inte bara han och jag, utan förmodligen ett par tusen till som bestämt sig för att gå och lyssna på den världsberömda läkaren och författaren. Men det känns ändå jättehäftigt, tänk – Deepak Chopra! 🙂

Jag har en bok av Deepak Chopra; Lär känna Gud. Någon ateist kanske fnyser åt titeln men det häftiga är att Deepak menar att alla människor, oavsett om man är troende eller inte och oavsett religion, kan få kontakt med det gudomliga. ”Du behöver inte tro på Gud för att uppleva honom” säger han.

Det finns personer som liksom verkar ha fötts med outtömlig karisma. Deepak är en av dem. Född i Indien växte han upp och utbildade sig till läkare i USA där han fortfarande bor. Det jag verkligen gillar med Deepak är hans överbryggande syn på livet. I Indien är till exempel den holistiska hälsoläran ayurveda (som förespråkar bland annat yoga, meditation och hälsosam kost utifrån var och ens individuella behov) en naturlig del av livet – utan att förneka betydelsen av den västerländska skolmedicinen. I samma anda lyckas Deepak Chopra förena österländsk filosofi med västerländsk vetenskap. Hans tankar finns samlade i de 50 böcker han skrivit (översatta till 35 språk som sålt i över 20 miljoner exemplar), men han åker också världen runt och föreläser och driver faktiskt också ett par spacenter i USA! Ett ligger i Carlsbad, Kalifornien; Chopra Center Spa där man kan ta en mängd olika ayurvediska behandlingar. Ett annat ligger mitt i New York på hotellet Dream (klicka här).

Torsdagens evenemang utlovar svar på frågor som ”Vad är meningen med vår existens?”, ”Vad är vår sanna natur?” och ”Var kommer vi ifrån?”. Det är inga små frågor han tar sig an. Jag ser med spänning fram emot kvällen. Och det är inte försent att haka på! Biljetter finns att köpa på Ticnet och Cirkus. Läs mer om evenemanget på www.speechforlife.se.

3 thoughts on “Deepak Chopra i Stockholm!

  1. Jag skulle ha kommit tillbaka till din sida om det inte vore för dina otroligt jobbiga texter att läsa… Allt blir bara som en stor gröt när du inte delar upp texten.
    Man orkar knappt läsa igenom ett helt inlägg tyvärr.
    Annars är det jätte bra tips!

  2. Hej Sanna!
    Tack för att du tog dig tid att ge den här kommentaren. Lovar att försöka bjuda på mer luft också fortsättningsvis 🙂 /Heidi

  3. Jag kunde få tag till en bok av Deepak Chopra med slump när jag var i isoleringcell för 60 dagar. Det var en guldgruva i denna tiden för mig. Jag lärde mig Suria Namaskara och yoga genom det och kunde hålla ut dessa svåra dagarna. Jag är ängelägen att komma och träffa den som hans bok var min enda vän i dessa mörka dagarna. Men jag befinner inte mig i Stockholm nu. Då hälsa honom från mig som en okända vän.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier