Smögens Havsbad – med utsikt som en tavla

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Tanken var att blogga från varje spa jag besökte men i Kragerö (Norge) hade vi problem med uppkopplingen och i Smögen fanns liksom inte tiden. Där var det klart roligare att ägna sig åt salta bad från solvarma klippor än att sitta inne vid datorn :-).

Naturen och det havsnära läget är absolut Smögens Havsbads största fördel. Att bada bland lekfull tång, sitta och njuta av utsikten från klipporna, lyssna till måsarnas skri… Är man ute efter design i sitt boende är detta kanske inte det bästa valet, eller så måste man se till att få ett av de nyare rummen (vilket inte vi fick). Vårt rum saknade också mörkläggningsgardin. På grund av hettan hade vi fönstret öppet hela natten vilket fick gardinen att fladdra i vinden – och solen att kasta sitt skarpa morgonljus rakt i ögonen på mig i gryningen…en detalj att se över (gardinen alltså, inte vinden ;-)).

Spa’t bjuder inte på några direkta överraskningar. Menyn är relativt klassisk med marina inslag som tångbad. Behandlingarna är i huvudsak baserad på det helsvenska, ekologiska märket Dermanord. Jag prövade en helkroppsmassage som jag var mycket nöjd med. Min terapeut (hjälp hjälp jag frågade två gånger men blir alltid helt väck av behandlingarna så är ändå inte säker på om hon hette…Meri?) var kanonduktig med ett säkert, proffsigt handlag och härligt knådande rörelser som fick bukt med mina stela ”bilsittarmuskler”.

Vår mysigaste stund var annars (med viss konkurrens av massagen ;-)) faktiskt middagen. Från bordet på terrassen hade vi en fenomenal utsikt över solnedgången och himlens färgspel, men våra ögon fröjdades även av de kulinariska presentationerna som nådde vårt bord. Trerätters spamenyn var både läckert upplagd och tillagad, vi var riktigt nöjda och skickade ut de tomma faten tillsammans med våra komplimanger till kocken.

Lite besviken var jag över att det första man möter i receptionens shop är grillchips och cigaretter (!) – inte särskilt spa- eller hälsobetonat. Sammanfattningsvis är det historien, det vackra ursprungshuset och läget som gör upplevelsen på Smögens Havsbad.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier