Finskt torvbad i låtsas-Karibien

Jag hann aldrig skriva att jag var på väg till Finland för ännu en spaupptäckarresa, men nu är jag här! Närmare bestämt i Nådendal strax utanför Åbo. Vi flög till Åbo smidigt med Blue1, hämtade ut hyrbilen från Hertz och gasade iväg. Första stopp var Holiday Club Caribia.

Hotellets läge påminner mig om ett annat spahotell, Hansedom i Stralsund, även om detta var så gott som enbart var äventyrs- och barnbetonat (Hansedom har utöver äventyrsdelen även en suverän och imponerande bastuavdelning). Badfaciliteterna var roliga, och visst kan vuxna också ha kul i vattenrutschkanor och plastpalmkantade pooler, men att kalla det spa…nja. Caribia har däremot även en behandlingsavdelning där jag provade en riktigt urfinsk behandling; torvbad.

Torv är förmultnade växtdelar som ska vara både rika på mineraler, spårämnen samt hormonbalanserande. Badet var alldeles brunsimmigt och karet försett med jetstrålar. Efter viss språkförbistring mellan mig och terapeuten beslöt jag mig för att hoppa i näck. När jag väl låg där fick jag även en ansiktsmask med torv och honung, och när badet var klart efter 20 min så avslutades behandlingen med att terapeuten Ritva smorde in hela kroppen med en härlig kroppslotion från Darphin. Särskilt uppskattade jag att hon frågade först om hon kunde smörja mina bröst. När jag sa nej så sa hon att jag kunde göra det själv om jag ville (det var i alla fall vad jag gissar att hon försökte kommunicera till mig :-)). Lyhördhet, flexibilitet och respekt för kunden är enligt min mening viktiga inslag i en lyckad behandling!

Och nu som sagt befinner vi oss på spahotellet i Nådendal, men eftersom min pojkvän sitter här färdigdressad och väntar på att jag ska följa med och äta middag så får jag fortsätta mitt inlägg om den spännande behandlingen jag fick här senare… Bon appétit!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier