Trött men nöjd – liten rapport från helgen

Åhhh så härligt vi hade det på Birka-kryssningen, men – om jag ska vara helt ärlig så är jag helt slut 🙂 Det tar på krafterna att vara på spa! Ändå tog vi det lugnt på alla sätt (inget hålligång utan lugn social middag med långa intressanta diskussioner, besök på Aqua Spa samt behandlingar mm.) men många intryck och framförallt den avslappning som man uppnår gör en faktiskt riktigt trött! så – ni får en del ikväll och resten imorgon (ni får också gärna höra av er och fråga om det är något speciellt ni vill veta).

Receptionsområdet. Större, luftigare, mycket elegantare. Babor-produkterna som används i behandlingarna har nu också fått en stor egen hylla i mitten där man kan testa och shoppa. Stora lockande fönster in mot badavdelningen Aqua Spa (hit var det ju förut en täckt dörr om jag minns rätt). Relaxstolar och möjlighet att lyssna på spamusik. Fruktbuffén och juicerna som förut ingick när man fick behandling/i Aquaspa-entrén var tyvärr borta, istället finns nu en direktaccess från spa-avdelningen till den bortre panoramabaren. Hit kan spagästerna gå i badrock och beställa hälsodrinkar, smoothies eller något annat (jag drack en Energizer, förhoppningsvis nyttigare än den var god).

AquaSpa. Här hade de byggt in den förra utomhusjacuzzin och byggt en ny utomhus. Hela avdelningen är mycket större nu med flera relaxsängar, stolar, duschar och även en ångbastu (den där kaklade, immiga typen med stjärnhimmel som ibland kallas turkisk). Varm- och kallbaden finns kvar som förut. Lite trist grått golvkakel men annars mycket bättre än förut. Obs! Halt till utomhuspoolen vintertid!

Birka Paradise

Omklädningsrummen är också ombyggda. Jag tyckte i och för sig att de förra var fina om än lite små men jag antar att man var tvungen att flytta dem i och med utbyggnaden. Bäst är damernas nya stora panoramabastu. Fräsch och superschysst känsla att basta med utsikt över hela havet! Här satt jag länge och njöt. Eftersom vi var fyra i sällskapet – varav två killar – fick jag rapport om att det inte fanns någon motsvarande inne på herrarnas (de hade en relaxhörna). Däremot finns nu en allmän panoramabastu ute på Paradise Beach.

Många detaljer är inte helt klara än fick jag veta, byggarna jobbar tydligen på nattetid allt vad de kan tills det är klart, så därför ska jag inte säga något om orangefärgade skåp (som ska bytas ut till trä), avsaknaden av krokar mm – utan istället åka tillbaka och kika igen när det är HELT klart 🙂

One thought on “Trött men nöjd – liten rapport från helgen

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier