Fick precis ett nyhetsbrev från Orbis Resor där de bland annat hade tagit upp ett sparesepaket till ön Ösel i Estland med boende på spahotellet Georg Ots (ofta kallat ”GO spa”). Det är inte förvånande, det är en av de mest moderna spaanläggningarna i Estland. Dock blev jag personligen inte ”blown away”…det vill säga imponerad, när jag var där.

Precis som jag skriver i min bok är första intrycket otroligt viktigt. När vi anlände till GO spöregnade det. Det var som himlen hade öppnat sig. De hade personal innanför dörrarna men ingen kunde bemöda sig att gå ut för att hjälpa oss med bagaget eller erbjuda ett paraply ens (observera, de ska vara femstjärniga…). Alltså var vi plaskvåta när vi fått in allt och parkerat bilen.

När vi sen kom fram till receptionen och skulle checka in möttes vi av den mest otrevliga och sura gubbe som de hade kunnat ställa där som ansikte utåt. Ofattbart. Så hela mitt intryck förstördes där och då, innan jag ens varit på hotellet i 5 minuter. Ingen hälsade välkommen, erbjöd hjälp, nada. Bara sura miner.

Spa’t var däremot väldigt fint och bra med trevlig personal. Jag minns att min massage var himmelsk och att jag blev så avslappnad att jag bara ville sova efteråt. De är ett Elemis-spa och priserna är mycket bra jämfört med i Sverige/på kryssningsfartygen, så är man ett Elemis-fan; åk dit! 🙂

Vidare står det i Orbis nyhetsbrev att de har ”allt man kan förvänta sig av ett lyxspa” vilket också innefattar god mat. Även här måste jag ge ett ”nja”-betyg. Jag var inte alls imponerad, även om det var vackert upplagt. Minns att jag lämnade min mat för att det inte alls var gott.

Kanske har de blivit bättre, det var ett tag sedan jag var där. Förhoppningsvis har de bytt ut sin sure gubbe i repan i alla fall.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier