Tillbaka i Puerto Rico efter en veckas kryssning med Celebritys nyaste fartyg Solstice. Det är varmare nu än första gången vi var här för ungefär en vecka sedan, och party – det är någon slags karneval som pågår och gatorna är fulla av festglada människor. Så natten är het i dubbel bemärkelse!

På Solstice besökte jag såklart deras Aqua Spa, jättefint i kritvitt och marint blått med Elemis produkter och behandlingar ”som vanligt” (nästan alla kryssningsfartyg har spa som drivs av företaget Steiner – som i sin tur använder Elemis). I land – vi besökte San Juan i Puerto Rico, St Maarten och St Kitts – hittade jag tyvärr inga spa, men östoppen var härliga ändå!

Väntrummet vid receptionen gick i vitt och klarblått, marint och fräscht!

Behandlingen jag testade ombord var en Top-to-toe-treatment, som bestod av flera kortare moment från just topp till tå; skalpmassage, ansiktsrengöring och massage med kräm, rygg- och nackmassage samt akupressur på fötterna. Skönt men lite snopet att momentet som beskrevs som ”värmebehandling av ryggen” bestod av en varm handduk som las ut och trycktes mot ryggen i ungefär…en minut max. Negativt var också att deras relaxation room var så svinkallt att det omöjligt gick att ligga kvar och slappna av där, men annars var det bra och terapeuten var väldigt rar.

Var det värt de nästan 1000 kronorna den timmeslånga behandlingen kostade? Tveksamt, samtidigt får man på något sätt acceptera att det är dyrare med spa till havs, särskilt när det är ett lyxspa som Elemis. Solstice hade också fint gym med personliga tränare, och hälsosam spamat när man kände för det. Och poolområdet var verkligen läckert med lyxiga solsängar i lounge-aktig stil.

Spat ombord på lyxyachten vi ska segla runt med nu i en vecka, SeaDream, heter Asia Spa och behandlingarna är ännu dyrare. Frågan är dock om jag kommer kunna motstå frestelsen trots det – jag och spa…;-)

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier