Att värna om ämnet Spa

Mina tankar denna morgon kretsar kring en tidning jag är glatt överraskad till (och nej, jag skriver inte ens för den så det är inget smörande för deras chefred.!). Att hitta ”sin” tidning är nämligen lika viktigt som att hitta sin favoritkläddesigner – eller sitt favoritspa för den delen. Och det var just där de lyckades locka mig till köp. Det stod SPA på omslaget…

Ser jag att någon skriver om spa vill jag förstås veta Vad de skriver, Vem som skriver och Hur de skriver. Jag ska erkänna att jag ofta kan bli smått irriterad om jag inte håller med eller om skribenten utger sig för att kunna ämnet (men det lyser igenom att de inte vet nåt om nåt typ). Jag kan också bli irriterad av andra skäl: ”bra idé, varför skrev inte Jag det här?” eller ”det där hade ju jag kunnat skriva, varför bad de inte Mig?” 🙂 Jag är nämligen grymt naiv och har inte förstått att jag inte har tio armar, lika många hjärnor och trippla dygnstimmar på mina dagar. Det vill säga att jag kan skriva Sveriges ALLA spaartiklar ;-).

Men orsakerna ligger ju inte bara i att jag är överprotektionistisk om ämnet, min spapassion och min mission (=att få fler att upptäcka fördelarna med spa – mer hälsa och välbefinnande till folket!) gör att jag vaktar som en hök på att inte fel information eller missuppfattningar sprids ut och stärks.

Sen ibland blir man glatt överraskad. Som nu med denna tidning; Plaza Kvinna. Jag har faktiskt skrivit för dem en gång i tiden, var till och med träningsansvarig där en kort tid. Sen tappade jag helt identiteten med den i många år, ni vet man liksom ser den inte alls i tidningsstället för att man helt sorterat bort det som ett alternativ och stämplat relationen som omöjlig. Men så köpte jag alltså senaste numret pga SPA-artikeln som omslaget tipsade om…

Först och främst så var det upplagt för missförstånd för omslaget signalerar ”Sveriges bästa spa” och jag läste fel och trodde de menade i pluralis…så därför tyckte jag att de hade en lite konstig mix; ett par av Sveriges största spa med några mindre Stockholmssalonger och så vips, inslängt, Bad Gastein som resmål (!) och Tallink spa & Conference hotell. Inte så värst konsekvent, lyser snarare ”detta är de senaste pressresorna/besöken vi gjort, ja vi gör ett jobb på dem”!

Nåja, nu är jag elak och kanske kastar jag liiite sten i glashus också så vi glömmer det :-). I alla fall så satte jag mig ner med tidningen till morgonkaffet och insåg att det både var bra skrivet och att de tagit upp relevanta aspekter. Puh, jag andades ut, de hade fattat grejen och vad de skulle tänka på och lägga märke till! (För övrigt var det Tylösand de hade utsett till det bästa, ett beslut jag absolut kan förstå, de ligger på min topplista också.)

Filmen som följer med kan ni dock slänga direkt. Det var det mest fruktansvärda dravel jag någonsin sett och man borde FÅ en årsprenumeration för att överhuvudtaget ägna tid åt att se den. Men annars så blev jag glatt överraskad. Plaza Kvinna under Frida Boisen verkar ha hittat hem. Jag lär köpa den igen.

Nä, nu ska jag gå och träna!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier